Pulo Rinca

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo Rinca
{{{peta}}}

Peta lokasi pulo Pulo Rinca
Pulo Rinca
Pulau Rinca
Koordinat
Negara Indonesia
Gugus kapuloan Nusa Tenggara
Provinsi Nusa Tenggara Wétan
Kabupatèn Manggarai Kulon
Garis pesisir -
Amba - km²
Pedunung -
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)
Pulo Rinca*
Situs Warisan Donya UNESCO

280px
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tipe Alam
Kriteria vii, ix
Referensi 609
Wilayah Asia Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1991  (Sèsi ke-15)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Rinca yaiku sawijining wangun pulo kang dumunung ana ing kapuloan Nusa Tenggara. Pulo Rinca, Pulo Komodo lan Pulo Padar yaiku kagolong dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon Pulo Flores, uga dipisahake déning Selat Mola.

Pilo kang arupa bageyan saka Situs Warisan Donya UNESCO, karana dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo bebarengan dèning Pulo Komodo, Pulo Padar lan Gili Motang.

Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing Doro (Gunung) Ora, 670 m dpl.

Pulo kang dipanggoni dèning aneka rupa jinis kéwan kayata komodo, babi alas, kebo lan manuk . Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti prau cilik saka Labuan Bajo ing Flores Kulon.

Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon Kecamatan Komodo, Kabupaten Manggarai Kulon, Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonesia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Rinca&oldid=867875"