Paus Agapitus I

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agapitus I
Agapitus I.jpg
Asma wiyosan boten dipunkawruhi
Wiwit mengku 535
Dumugi 22 April 536
Dipunrumiyini Yohanes II
Dipunlajengaken Silverius
Miyos tanggal boten dipunkawruhi
Roma, Italia
Séda 22 April 536
Konstantinopel
Paus kanthi nami Agapitus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Agapetus I punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 535 dumugi 22 April 536.

Keluwarga[sunting | sunting sumber]

Agapitus miyos ing Roma, tanggal wiyosanipun boten dipunkawruhi. Putra saking Gordianus, satunggiling pandhita Roma ingkang dipunpejahi nalika karusuhan ing dinten-dinten Paus Symmakus (498-514).[1] Nami bapanipun mungkin sesambetan keluwarga kaliyan kalih Paus sanèsipun: Feliks III] (483-492) lan Gregorius I (590-604).[2] Gregorius punika katurunan saking Felix. Bapanipun Gregorius, Gordianus, nyepeng peran Regionarius ing Gréja Katulik Roma. Boten wonten informasi langkung lebet perkawis posisinipun.[3]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Agapitus sesarengan kaliyan Kasiodorus madegaken perpustakaan gréjawi ing Roma mertalaken saking basa Yunani lan Latin, lan mitulungi Kasiodorus salebetipun proyèk pamertalan Filosofi Yunani dhumateng basa Latin.

Panjenenganipun dipunlantik saking dékan Agung dados Paus nalika taun 535.

Sumber lan réferènsi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Wikisource-logo.svg  "Pope St. Agapetus I". Catholic Encyclopedia. (1913). New York: Robert Appleton Company. 
  2. ^ Martindale, Jones & Morris (1992), p. 23
  3. ^ Dudden (1905), pages 7–8.

Sumber sanèsipun[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Silverius


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Agapitus_I&oldid=817136"