Paus Leo II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Leo II
Asma wiyosan boten dipunkawruhi
Wiwit mengku 17 Agustus 682
Dumugi Juli 683
Dipunrumiyini Agathus
Dipunlajengaken Benediktus II
Miyos tanggal boten dipunkawruhi
Sisilia
Séda Juli 683
Roma, Italia
Paus kanthi nami Leo sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Santo Leo II (???-Juli 683) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit Agustus 682 dumugi Juli 683. Senadyan kapilih minangka Paus namung sapérangan dinten sasampunipun sédanipun pangrumiyinipun, Paus Santo Agathus, panjenenganipun nembé dipuntahbisaken sasampunipun sede vacantis salaminipun setunggal taun pitung wulan laminipun, nalika tanggal 17 Agustus 682[1].

Leo II dipuntepangi minangka pengkhotbah ingkang fasih lan kagungan minat ingkang inggil salebetipun musik. Panjenenganipun ugi kacathet minangka tiyang ingkang dermawan dhumateng kaum miskin.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Agathus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Benediktus II


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Leo_II&oldid=843623"