Paus Martinus V

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Martinus V
Milai mengku jabatan 11 November 1417
Ngantos 20 Februari 1431
Anggantosaken Gregorius XII
Dipun gantos déning Eugenius IV
Ordinasi 13 November 1417
Konsekrasi 14 November 1417
Dados Kardinal 12 Juni 1405
Data pribadi
Asma lair Oddone Colonna
Lair c. 1368
Genazzano, caket Roma, Papal States
Séda 20 Februari 1431
(aged 63)
Roma, Papal States
Paus sanès kanthi asma Martin
Papal styles of
Paus Martinus V
C o a Martino V.svg
Reference style Sri Paus
Spoken style Your Holiness
Religious style Bapa Suci
Posthumous style None

Paus Martinus V, kanthi nami lair Oddone Colonna utawi Odo Colonna (136820 Februari 1431), punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 1417 dumugi taun 1431, dipunpilih nalika St. Martin's Day (11 November) ing Konsili Konstans déning satinggiling konklaf ingkang kapérang saking 23 kardinal lan 30 délegasi konsili, ingkang sasampunipun mandhapaken antipaus Yohanes XXIII (14101415), sampun ngalami kathah kabingungan saking konflik klaim Paus Gregorius XII (14061415) lan antipaus Benediktus XIII (13941423). Pamilihanipun minangka Paus nengeri pungkasanipun Skisma Kilèn (13781417).



Dipunrumiyini
déning:
Gregorius XII
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Eugenius IV


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Martinus_V&oldid=817013"