Paus Benediktus II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 684
Dumugi 685
Dipunrumiyini Leo II
Dipunlajengaken Yohanes V
Miyos mboten dipunmangertos
Séda 685
papan mboten dipunmangertos
Paus kanthi nami Benediktus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Santo Benediktus II (???-685) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (684-685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun mboten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus mboten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan kasebat.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus mboten merloaken konfirmasi malih saking Kekaisaran utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Benediktus_II&oldid=817183"