Paus Benediktus IV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Benediktus IV
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 900
Dumugi 903
Dipunrumiyini Yohanes IX
Dipunlajengaken Leo V
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda 903
papan mboten dipunmangertos
Paus kanthi nami Benediktus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Benediktus IV (???-903) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (900-903).

Benediktus IV punika putra saking Mammalus, pendunung asli Roma. Sejarawan abad kaping 10, Frodoard, ingkang maringi julukan Benediktus ingkang Agung, ngalembana wiyosanipun ingkang mulya lan kamirahanipun tumrap masyarakat umum.

Benediktus IV ngiyataken pentahbisan ingkang dipunlampahi déning Paus Formosus, ingkang jenazahipun dipunkedhuk malih déning Paus Stefanus VI lan ngadili piyambakipun ing Konsli Cadaver taun 897. Ing taun 901, sasampunipun Kaisar-Kaisar Carolingian sampun mboten wonten, Benediktus tumut dhumateng conto Paus Leo III lan paring makutha dhumateng Louis saking Provence dados Kaisar Romawi Suci. Ing mangsa kepausanipun, piyambakipun ugi ngekskomunikasi Baldwin II saking Flanders amargi nyédani Fulk, Uskup Agung Rheims.

Réferénsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes IX
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Leo V


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Benediktus_IV&oldid=817228"