Paus Anastasius II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anastasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan Anastasius
Wiwit mengku 24 November 496
Dumugi 16 November 498
Dipunrumiyini Gelasius I
Dipunlajengaken Symnakus
Miyos mboten dipunmangertos
Séda 16 November 498
Roma, Italia
Paus kanthi nami Anastasius sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Anastasius II (???-16 November 498) ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (496-498) inggih punika wiwit 24 November 496 dumugi sédanipun. Piyambakipun naté ngalami mangsa skisma Acasius saking Konstantinopel. Piyambakipun kagungan kecenderungan kanggé nglampahi rekonsiliasi, lan nyebabaken piyambakipun dicela hebat déning pengarang Liber Pontificalis.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Gelasius I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Symnakus


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Anastasius_II&oldid=817055"