Paus Adrianus III

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Santo Adrianus III
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 17 Mei 885
Dumugi September 885
Dipunrumiyini Marinus I
Dipunlajengaken Stefanus V
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda September 885
San Cesario sul Panaro (Modena), Italia
Paus kanthi nami Adrianus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Santo Adrianus III (???-September 885) punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis 17 Mei 885 dumugi September 885. Piyambakipun miyos ing Roma lan séda ing San Cesario sul Panaro (Modena) nalika badhé ngawontenaken perjalanan nuju Worms, Jerman.

Mangsa kepausanipun ingkang cekak wonten ing tengahing mangsa ingkang kacau. Piyambakipun séda sasampunipun dipunsuwun déning Raja Frankis Charles III, kanggé mberesaken suksesi kekaisaran lan ngrembag munculipun kakiyatan Sarasini. Alasan pamujan tumrap Adrianus III mboten cetha, nanging piyambakipun kacathet naté paring pitulungan dhumateng tiyang-tiyang Romawi nalika kaluwén. Piyambakipun dipunkanonisasi ing taun 1891 lan riyayanipun saben tanggal 8 Juli.


Dipunrumiyini
déning:
Marinus I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Stefanus V


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_III&oldid=817148"