Paus Anisetus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Broom icon.svg

Artikel punika boten sarujuk kaliyan kawicaksanan ing Wikipedia abasa Jawi amargi ngagem basa campuran krama lan ngoko
Panjenengan dipunaturi ndandosi supados dados ingkang wetah basanipun (krama sedaya utawi ngoko sedaya).

Paus Santo Anisetus
Anicetus.JPG
Asma wiyosan Anisetus
Wiwit mengku 154
Dumugi 17 April 167
Dipunrumiyini Pius I
Dipunlajengaken Soter
Miyos tanggal mboten dipunamengertos
Emesa, Suriah
Séda 17 April 167
Roma, Italia
Paus kanthi nami sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Anisetus punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (155-166).

Paus Anicétus yoiku Paus teko Gréja Katolik tèko sèkitar 150 sampai sekitar 167 (daftar Vatikan ngutip 150-167 utawo 153-168). Jenengne Yunani kanggo Gak Kekalahake. Deweke yoiku seorang Suriah teko kuto Emesa (modern-dino Homs).

Nurut Irenaeus, iku selama kepausane nya yen Polikarpus tuwek teko Smyrna, seorang murid Yohanes Penginjil, ngunjungi Roma kanggo ngngomongake perayaan Paskah karo Anicetus. Polycarp lan Gereja-Nya Smirna ngrayakake penysaliban neng dino sing kepapat belas wulan Nisan, sing bertepatan karo Pesach (utawo Paskah) keucul teko dino minggu setelah tanggal iki ceblok, sementara Gereja Roma ngrayakake Paskah neng dino Minggu-dino kerjo Yesus 'ketangian. Keloro ndak setuju neng tanggal sing padha, namung Anicetus ngakui neng St Polikarpus lan Jemaat Smirna keisoan kanggo nahanake tanggal sing mereka kebiasa. Kontroversi yoiku kanggo tumbuh dipanasake ning abad-abad berikutne.

Para sejarawan Kristen Hegesippus ugo ngunjungi Roma selama 'Anicetus kepausane. Kunjungan iki sering disebut koyok tondo pentingne awal Romawi See.

St Anicetus yoiku Uskup Roma pertama sing ngutuk wulangan sesat karo nglarang Montanisme. Deweke ugo aktif nentang Gnostik lan Marcionisme. Nurut Liber Pontificalis, Anicetus ngpedhotake yen imam ndak dipamitake kanggo ngnduwei rambut dowo (mungkin amarga Gnostik ngmongkoi rambut dowo). [1]

Nurut legenda, St Anicetus kemartiran neng masa pemerintahan Kaisar Verus Co-Lucius Romawi, namung ndak onok alasan historis kanggo akun iki [3] 16, 17 lan 20 April kabeh disebut-sebut koyok tanggal kemodarane,. Namung 20 April saat iki dirayakake koyok dino raya nya Sebelum 1970, tanggal sing dipilih yoiku 17 April. [2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Martyrologium Romanum (Libreria Editrice Vaticana 2001 ISBN 88-209-7210-7)
  2. ^ Calendarium Romanum (Libreria Editrice Vaticana 1969), p. 120


Dipunrumiyini
déning:
Paus Pius I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Soter


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Anisetus&oldid=804321"