Paus Adrianus IV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adrianus IV
150px
Asma wiyosan Nicholas Breakspear
Wiwit mengku 4 Desember 1154
Dumugi 1 September 1159
Dipunrumiyini Anastasius IV
Dipunlajengaken Aleksander III
Miyos ±1100
Hertfordshire, Inggris
Séda 1 September 1159
Anagni, Italia
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adrian IV ( c . 1100 – 1 September 1159), [ 1 ] lahir Nicholas Breakspear utawo Breakspeare , yoiku Paus tèko 1154 kanggo 1159. Adrian IV uwis gor Manungso Inggris ngono adoh kanggo nèmpati bangku papal . iku yoiku neng umumne ngpercayai iku Nicholas Breakspear yoiku kelahiran neng Peternakan Breakspear neng keketaman-tamananan Endhas-endhas gereja lanang Langley neng Hertfordshire lan nompo awal didikane neng Sekolah Gereja lanang, St Albans ( Sekolah Albans St ) [1] Neng 1155, telu taun setelah Synod Kells , Adrian IV nerbitake Lembu jantan Papal ' Laudabiliter ', sing ngendikah o. kanggo Angevin Rojo II teko Inggris . Deweke ngdesak kanggo nyerbu Irlandia kanggo nggowo nya Uwong-uwong kristus sing Selik Gereja dibawah Roman sistem lan kanggo ngpimpin sebuah umum kebentuk teko pemerintah lan masyarakat sedowo pulau. kesahan teko rewangan iki, kaumz sejarah perkataan-perkataan Curtis Edmund , yoiku siji " pertekokan-pertekokan sing gede teko sejarah ." Deweke pernyataan-pernyataan yen masalah iku diskusi neng sebuah Dewan Royal neng Winchester , namung iku's emak, Empress Matilda , uwis keprotes. ning Irlandia arep namung, duduk tampakne-tampakne kanggo uwis ditau iku, lan duduk penyedewekean pentampakan-pentampakan kanggo uwis digawe kanggo bertahan terhadap prospect teko Angevin Manungso maupun penyserangan, meskipun arah kulon mereka ekspansi sedowo Inggris lan Wales . Ernest F . pernyataan-pernyataan Henderson yen keberonokan teko Lembu jantan iki diragu oleh akeh sementara, ning catetan nya iku kesahan uwis dipertekokan tonpo sukses, P . S . O 'saran-saran Hegarty yen pertekokan sekarang karo murni sebuah keakademiikan siji. iku yoiku iso ditau kepedhotan-kepedhotan iku Pope Alexander III , penysuksesne, Pope Lucius III , lan Rojo VIII ning proklamasi Mahkota Irlandia bertindak 1542 dipredikat neng dokumen iki. Normans lakukan ning fakta nyerbu Irlandia , mulai karo sebuah daratan cilik Manungso maupun ksatria-ksatria neng 1169, kemeloki oleh ngdarat karo seakeh lewih gede ngpeksoakene 1171 [2]

Cathetan Suku

  1. ^ Mackie, John Duncan (1907). Pope Adrian IV: The Lothian Essay, 1907. Blackwell. p. 2.
  2. ^ Burke, O.P., Very Rev. Thomas N. (1873). "1". English Misrule in Ireland: A Course of Lectures in Reply to J. A Froude. 1. New York: Lynch, Cole & Meehan. p. 27.



Dipunrumiyini
déning:
Anastasius IV
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Aleksander III


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_IV&oldid=817086"