Paus Adrianus II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adrianus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 867
Dumugi 872
Dipunrumiyini Nikolas I Agung
Dipunlajengaken Yohanes VIII
Miyos 792
Roma, Italia
Séda 872
papan mboten dipunmangrtos
Paus kanthi nami Adrianus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adrianus II (792-872) punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (867-872). Adrianus II minggah tahta kepausan ing yuswa ±75 tahun.

Piyambakipun naté palakrama nalika taksih anem. Garwa lan putrinipun taksih sugeng nalika piyambakpipun kapilih dados Paus. Kekalihipun kapejahi déning sedhérék kakungipun Anastasius Bibliothecarius, Eleutherius. Anastasius punika putra saking Arsenius, Uskup Orta, ingkang ngawasi Adrianus II miturut préntah saking Kaisar Louis II.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas I Agung
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes VIII


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_II&oldid=817150"