Paus Aleksander II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paus Aleksander II
Papaalessandro.jpg
Asma wiyosan Anselmo da Baggio
Wiwit mengku 30 September 1061
Dumugi 21 April 1073
Dipunrumiyini Nikolas II
Dipunlajengaken Gregorius VII
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Milan, Italia
Séda 21 April 1073
Roma, Italia
Paus kanthi nami Aleksander sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Alexander II (kemodar 21 April 1073), lahir Anselmo da Baggio , yoiku Paus tèko 1061 kanggo 1073. Déwéké lahir neng Alus . Koyok Anselm, uskup Lucca , deweke uwis ngdadi sebuah energetik bagian karo Hildebrand Sovana ning pekerjoan kanggo nindas simony lan ngpeksoake clerical celibacy . pilihan papal 1061 , sing ngendi Hildebrand uwis kesusun neng conformity karo papal ngpedhotake 1059 (lihat Pope Nicholas II ), yoiku ndak onok sanctioned demi kerojoan pengadilan Berjerman. Bener kanggo pelatihan amati ning sing kedahulu pilihan-pilihan papal , pengadilan Jerman dicalonake calon sing liyo, Cadalus , uskup Parma , sopokah keproklamasi Pope neng dewan teko Basel dibawah jeneng teko Honorius II . Deweke berbaris kanggo Roma lan kanggo beberapa waktu kebolah posisi saingane. neng dowo, arep namung, Honorius ditinggalake demi Jerman pengadilan lan kepecat oleh sebuah dewan ngdemek neng Mantua ; Alexander posisi II kesisa ndak ketantang [1]

Neng 1065, Alexander ngelingi Landulf VI Benevento "yen percakapan teko Yahudi-yahudi duduk kanggo diperoleh oleh pekso." Ugo neng kepadhaan taun, Alexander ngceluk kanggo sebuah perang salib terhadap Tambatan-tambatan ning Spanyol [2]

Neng 1066, deweke nghibur sebuah embassy teko legitimasi Duke Normandy Guillaume II , Guillaume le B â tard , (setelah penyserbuan penuh suksesne Inggris deweke teko kanggo ditau koyok William pentaklukake ) sing ngendi uwis dikirimake kanggo ngperoleh berkatne kanggo Manungso maupun pentaklukan Inggris . deweke Iki nge'i neng mereka, o. neng mereka sebuah ali-ali papal , Standar St . Pembinatang inguan , lan sebuah papal edict kanggo sekarang kanggo keInggrisan clergy berkata iku William dike'iake papal mberkati kanggo pennyangane kanggo tahta . keramahan-keramahan Iki yoiku bersifat alat musik dining kemanutan teko keInggrisan gereja lan uwong berikut iku Pertempuran peBuru-buru . Alexander II oversaw pentindasan teko " Alleluia " selama Gereja Latin 's perayaan kenyiih. Iki dimeloki neng dino iki, lan neng upacara Tridentine " Alleluia " yoiku ugo keilang selama musim Ketekoan. Alexander II dimeloki oleh persijiane Hildebrand , sing ngambil judul teko Gregory VII .

Cathetan Suku

  1. ^ Cardini, Franco, Europe and Islam, (Blackwell Publishers Ltd., 1999), 40.
  2. ^ Lee Hoinacki, El Camino: Walking to Santiago de Compostela, (Penn State University Press, 1996), 101.


Dipunrumiyini
déning:
Nikolas II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Gregorius VII


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Aleksander_II&oldid=817021"