Paus Innosensius III

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Innosensius III

Skètsa Paus Innosensius III déning seniman abad ka-17
Milai mengku jabatan 8 Januari 1198
Ngantos 16 Juli 1216
Anggantosaken Celestinus III
Dipun gantos déning Honorius III
Data pribadi
Asma lair Lotario de' Conti di Segni
Lair 1160 utawi 1161
Gavignano, Negara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Séda 16 Juli 1216 (yuswa 54–55)
Perugia, Negara Kapausan, Kakaisaran Romawi Suci
Paus sanès kanthi asma Innosensius

Paus Innosensius III punika, ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (1198-1216).

Biografi[sunting | sunting sumber]

Innosensius III, kanthi nami wiyosan Lotario de' Conti di Segni (Gavignano, Italia, ±1161Perugia, Italia, 16 Juni 1216), punika Paus Gréja Katulik Roma wiwit tanggal 8 Januari 1198 dumugi 16 Juni 1216.

Panjenenganipun punika tipikal tiyang ingkang awrat kanggé kompromi sarta gadhah pepénginan ingkang ageng salebetipun nyiptakaken kadhisiplinan ing Gréja. Paus Innosentius boten ajrih kanggé meksa Raja John saking Inggris kanggé taat tumut pepénginanipun lan nglampahaken Interdict, pamogokan para rohaniwan ingkang dipunlarang nylenggarakaken sedaya upacara lan namung sapérangan upacara tinentu kémawon para rohaniwan kasebat dipunidinaken ngleksanakaken, ing saindhenging Inggris. Dumados éwah-éwahan ingkang ageng sanget ing salebetipun administrasi Gréja sarta kalibat ugi dhumateng manéka urusan pulitik. Piyambakipun dipunjuluki “wakil Petrus”, nanging Innosensius nuntut hakipun kanggé dipuntélakaken minangka ”wakil Kristus”.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis



Dipunrumiyini
déning:
Celestinus III
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Honorius III


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.