Paus Hyginus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Broom icon.svg

Artikel punika boten sarujuk kaliyan kawicaksanan ing Wikipedia abasa Jawi amargi ngagem basa campuran krama lan ngoko
Panjenengan dipunaturi ndandosi supados dados ingkang wetah basanipun (krama sedaya utawi ngoko sedaya).

Paus Santo Hyginus
Hyginus.JPG
Asma wiyosan boten dipunmangertos
Wiwit mengku ±138
Dumugi ±140
Dipunrumiyini Telesphorus
Dipunlajengaken Pius I
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Athena, Yunani
Séda ±140
Roma, Italia
Paus kanthi nami sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Hyginus punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (136-140).

Paus Higinus yoiku uskup Roma téko sèkitar 136 utawo 138 ngdadi sèkitar 140 utawo 142 . [1] Tradisi ngatakake yen selama kepausan deweke nentuake prerogatif berkoyok ulama lan ngdefinisiake nilai teko hirarki gerejawi.. Namung, para sarjana modern cenderung ngraguake klaim iki lan nglihat pemerintahan gereja Roma selama periode iki koyok iseh lewih utawo kurang kolektif. [2]

Nurut Pontificalis Liber, Hyginus yoiku seorang Yunani lahir neng Athena. Ngnyatakake sumber lewih lanjut yen deweke sebelumne yoiku seorang filsuf, mungkin dideweake neng kepadhaan jenengne karo loro pentulis Latin.

Irenaeus ngatakake yen Valentinus Gnostik teko neng Roma ning waktu Hyginus iki, sing kesisa neng kono sampai Anicetus ngdadi Paus (Against Heresies, III, iii). Cerdo, seorang Gnostik lan pendahulu Marcion, ugo tinggal neng Roma neng masa pemerintahan Hyginus, karo ngakui kekliruan lan recanting deweke berhasil ngperoleh ditompo balik neng ning pangkuan Gereja, namung akhirne deweke ceblok balik neng ning wulangan sesat lan diusir teko Gereja. Berapa akeh teko peristiwa iki terjadi neng masa Hyginus ndak diketaui.

The Liber Pontificalis ugo ngceritakake yen Paus iki diselenggarakake hirarki lan ngdeweake urutan prioritas gerejawi (Hic clerum composuit et distribuit gradus). Iki pengamatan umum berulang ugo ning biografi Paus Hormisdas, ndak ngnduwei nilai sejarah, lan nurut Duchesne, pentulis mungkin ngacu neng perintah sing lewih cendek teko ulama.

Sumber-sumber kuno ndak berisi informasi ngeneki nya uwis modar koyok martir. Neng kemodarane deweke dimakamake neng Bukit Vatikan, cedek makam Santo Petrus. Pestane dirayakake neng tanggal 11 Januari.

Telu surat dicantolake karone slamet.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Catholic Encyclopedia, "Pope St. Hyginus" (1913)
  2. ^ Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Hyginus (pope)". Encyclopedia Britannica (11th ed.). Cambridge University Press


Dipunrumiyini
déning:
Paus Telesphorus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Paus Pius I


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Hyginus&oldid=804319"