Segara Florès: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 44 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q150370 (translate me))
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
}}
 
'''Segara Flores''' nyakup 240,000 &nbsp;km<sup>2</sup> banyu ing Samudra [[Samudra Pasifik Ocean|Pasifik Kidul]]. <ref>[http://www.britannica.com/eb/article-9034623/Flores-Sea Britannica Online]</ref>. Sacara tèknis, tlatah iki minangka bagéan saka [[Samudra Pasifik]], wewatesan karo [[Samudra Hindia]].{{Fact|date=February 2007}}
 
Segara kang wewatesan karo segara iki yakuwi antara liya [[Segara Jawa]] (kulon), [[Segara Bandha]] (wétan), [[Segara Sawu]] (kidul-kulon), [[Selat Makasar]] (lor-kulon), lan [[Samudra Hindia]] (kidul).
 
== Geografi ==
Laut kang kanthi wateskaro segara Flores yaikuya iku [[Segara Bali]] (ing Kulon), Segara Jawa (ing Kulon segara), lan segara Banda (ing sebelah akidul lan Wètaèn segara). Samudera Hindia lan Segaar Sawukang dumunung ns ing kidul lan ing Lor.,
 
== Tapel wates ==
Ing wètan. Tapel wates ing tlatah kulon segara Banda antarané Flores lan Sulawesi [garis saka titik kidul Flores ({{coord|8|04|S|122|52|E|display=inline}}) ing pulo Kalaotoa ({{coord|7|24|S|121|52|E|display=inline}}) lan ngelewati kapuloankang dumunung ing antarané titik kidul pulo selayar, ngelewati pulo iki lan nerabras ing selat tanjung Lassa Séulawesi ({{coord|5|37|S|120|28|E|display=inline}})].
 
Ing Kidul. Pantai Lor Flores, Komodo, Banta lan lurus ing Tanjong Naru titik wètan [[segara sumbawa]] ing sadawané pantai Lor yaikuya iku [[Tanjung Sarokaja]] ({{coord|8|22|S|117|10|E|display=inline}}).
 
Ing Kulon . Diliwati [[garis]] saka Tanjung Sarokajaing pulo Paternoster Kulon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) ing wètan segara pulo Postilijon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) uga ing titik Kulon Teluk Laikang , Sulawesi.
 
{{Segara Indonésia}}
{{Dhaptar segara}}
 
{{Indo-geo-stub}}
 
== Referensi ==
 
{{coor title dm|7|00|S|121|00|E|}}
 
 
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Segara|Flores]]
[[Kategori:Segara ing Indonésia|Flores]]
[[Kategori:Geografi]]
 
 
{{Indo-geo-stub}}
{{geo-stub}}
18.000

besutan

Menu navigasi