Teluk Siam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Map showing the location

Teluk Siam utawa Teluk Thailand yaiku salh siji teluk kang manggon ana ing Laut China Selatan (Samudra Pasifik), diubengi dening negara Malaysia, Thailand, Kamboja lan Vietnam. [1] Bagian sisih lor teluk iki yaiku Bight of Bangkok ana ing hulu Kali Chao Phraya, cedhake Bangkok.[1] Teluk iki nyakup wilwyah kang ambane 320.000 km².[1] Wates saka teluk iki dujelasake dening garis saka Tanjung Bai Bung ing sisih wetan Vietnam (ana ing sisih wetan kali Mekong) tumuju Kota Baru ing pantai Malaysia.[1] Teluk Thailand ora jero, jerone rata-rata yaiku sekitar 45 m, lan jerono maksimal mung 80 m.[1] Jerone teluk sing kaya mau ngebabke pertukaran banyu alon lan alirane banyu saka kali-kali nyebabake teluk iki duwe salinitas cendhek (3,05-3,25%) lan uga akeh sedimen.[1] Tingkat salinitas sing luwih duwur anane ing perairan sing rada jero, salinitase (3,4%) sing mlebu ana ing teluk siam iki.[1] Kali utama kang ngalir tumuju teluk iki yaiku kali Chao Phraya (kalebu saka anak kali Chin) lan Maeklong ing Bight of Bangkok, lan Kali Tapi tumuju Teluk Bandon ing barat daya teluk.[1] Ana ing jaman es pungkasane Teluk Thailand ora ana merga permukaan segara kang cendhek.[2] Merga angete suhu ana ing daerah tropis banyu ana ing Teluk Thailand dadi panggon saka karang koral, lan uga kanggo panggon resort penyelaman.[2] Panggon paling populer kanggo para turis kang dolan menyang teluk iki yaiku Ko Samui ing provinsi Surat Thani, lan Ko Tao yaiku pusat kanggo penyelaman para turis kang dolan menyang teluk iki.[2]Teluk iki uga duwe kandungan sumber daya lenga lan luwih akeh meneh yaiku gas alam.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk_Siam&oldid=830219"