Segara Maluku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Segara Maluku
Celebes See.jpg

Koordinat: 0°25′S 125°25′E / 0.417°S 125.417°E / -0.417; 125.417Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function

Segara Maluku dumunung ing sisih kulon Samudra Pasifik kang dunungé ana ing cedhak Provinsi Maluku, Indonésia. Segara iki wewatesan karo Segara Bandha ing sisih kidul lan Segara Sulawesi ing sisih lor. Pulo pulo kang matesi segara iki ya iku kapuloan Halmahera, Seram, Buru, lan Sulawesi (Celebes).

Aktifitas lindhu[besut | besut sumber]

Segara iki minangka tlatah lindhu aktif. Lindhu kang kakuatané nganti 6.3 SR kadadéan tanggal 21 Dhésèmber 2005, kang punjeré ing 190 km kidulé Manado. Lindhu kanthi kakuatan 5.4 SR kadadéan ing laladan mau uga kadadéan tanggal 16 Mèi 2006, lan lindhu 6.1 SR ngguncang segara iki ing tanggal 19 Mèi, 2006. Aktifitas wektu iki ya iku lindhu 5.5 tanggal 14 Juni, 2006, 7.3 (PRE) tangal 21 Januari, 2007 lan sawetar lindhu kanthi skala kang luwih cilik ya iku rata-rata 5.0 SR sawisé lindhu kang sapisanan. Lindhu uga kadadéan ing tanggal 17 Maret, 2007, ya iku kanthi kakuatan 6.5 SR.[1] Sawijining lindhu kanthi kakuwatan 5.2 SR kadadéan tanggal 21 November, 2007. lan 4.9 SR tanggal 1 Dhésèmber, 2007.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara