Segara Maluku

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lokasi Segara Maluku
Celebes See.jpg

Koordinat: 0°25′S, 125°25′E

Segara Maluku dumunung ing sisih kulon Samudra Pasifik kang dunungé ana ing cedhak Propinsi Maluku, Indonésia. Segara iki wewatesan karo Segara Bandha ing sisih kidul lan Segara Sulawesi ing sisih lor. Pulo pulo kang matesi segara iki ya iku kapuloan Halmahera, Seram, Buru, lan Sulawesi (Celebes).

Aktifitas lindhu[besut | besut sumber]

Segara iki minangka tlatah lindhu aktif. Lindhu kang kakuatané nganti 6.3 SR kadadéyan tanggal 21 Desember 2005, kang punjeré ing 190 km kidulé Manado. Lindhu kanthi kakuatan 5.4 SR kadadéyan ing laladan mau uga kadadéyan tanggal 16 Mei 2006, lan lindhu 6.1 SR ngguncang segara iki ing tanggal 19 Mei, 2006. Aktifitas wektu iki ya iku lindhu 5.5 tanggal 14 Juni, 2006, 7.3 (PRE) tangal 21 Januari, 2007 lan sawetar lindhu kanthi skala kang luwih cilik ya iku rata-rata 5.0 SR sawisé lindhu kang sapisanan. Lindhu uga kadadéyan ing tanggal 17 Maret, 2007, ya iku kanthi kakuatan 6.5 SR.[1] Sawijining lindhu kanthi kakuwatan 5.2 SR kadadéyan tanggal 21 November, 2007. lan 4.9 SR tanggal 1 Desember, 2007.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Maluku&oldid=1054507"