Lempongan Akaba

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Teluk Aqaba)
Lempongan Aqaba

Lempongan Aqaba (basa Arab: خليج العقبة), ing Israèl dikenal kanthi jeneng Lempongan Eilat (basa Ibrani: מפרץ אילת) iku lempongan sing dumunung ing Segara Abang. Papan geografisé ing sisih wétan dumunung Ujung Sinai lan ing sisih kulon ana Ujung Arab. Nagara-nagara Mesir, Israèl, Yordania, lan Arab Saudi nduwèni pasisir ing lempongan Aqaba.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lempongan_Akaba&oldid=1055449"