Segara Florès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Segara Flores
Segara Flores - Lokasi
Lokasi
Map
Map
Negara-negara Basin Indonésia

Segara Flores nyakup 240,000 km2 banyu ing Samudra Pasifik Kidul.[1]. Sacara tèknis, tlatah iki minangka bagéan saka Samudra Pasifik, wewatesan karo Samudra Hindia.[butuh rujukan]

Segara kang wewatesan karo segara iki ya iku antara liya Segara Jawa (kulon), Segara Bandha (wétan), Segara Sawu (kidul-kulon), Selat Makasar (lor-kulon), lan Samudra Hindia (kidul).

Pulo-pulo kang dadi wates segara iki ya iku Kapuloan Nusatenggara lan Sulawesi.

Pulo-pulo kang kang katong ing gambar NASA ing ngisor iki ya iku: Tanahjampea, Boneogeh, Bonerate, Kalaotoa.

Geografi[besut | besut sumber]

Laut kang kanthi wateskaro segara Flores ya iku Segara Bali (ing Kulon), Segara Jawa (ing Kulon segara), lan segara Banda (ing sebelah akidul lan Wètaèn segara). Samudera Hindia lan Segaar Sawukang dumunung ns ing kidul lan ing Lor.,

Tapel wates[besut | besut sumber]

Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake Segara Flores dadi salah sijiné segara kang dumunung ana ing wètan Kapuloan India. Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake tapel wates kaperang dadi:

Ing Lor. Pasisir Kidul Sulawesi saka titik kulon Lempongan Laikang (5°37′S 119°30′E / 5.617°S 119.500°E / -5.617; 119.500) ing Tanjung Lassa (120 ° 28'E).

Ing wètan. Tapel wates ing tlatah kulon segara Banda antarané Flores lan Sulawesi [garis saka titik kidul Flores (8°04′S 122°52′E / 8.067°S 122.867°E / -8.067; 122.867) ing pulo Kalaotoa (7°24′S 121°52′E / 7.400°S 121.867°E / -7.400; 121.867) lan ngelewati kapuloankang dumunung ing antarané titik kidul pulo selayar, ngelewati pulo iki lan nerabras ing selat tanjung Lassa Séulawesi (5°37′S 120°28′E / 5.617°S 120.467°E / -5.617; 120.467)].

Ing Kidul. Pasisir Lor Flores, Komodo, Banta lan lurus ing Tanjong Naru titik wètan segara sumbawa ing sadawané pasisir Lor ya iku Tanjung Sarokaja (8°22′S 117°10′E / 8.367°S 117.167°E / -8.367; 117.167).

Ing Kulon . Diliwati garis saka Tanjung Sarokajaing pulo Paternoster Kulon (6°33′S 118°49′E / 6.550°S 118.817°E / -6.550; 118.817) ing wètan segara pulo Postilijon (6°33′S 118°49′E / 6.550°S 118.817°E / -6.550; 118.817) uga ing titik Kulon Lempongan Laikang, Sulawesi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Britannica Online

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 7°00′S, 121°00′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Florès&oldid=1055466"