Selat Alas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Selat Alas iku selat kang ngubungaké Pulo Lombok karo Pulo Sumbawa. Selat iki minangka salah siji papan penangkapan nus kang wigati ing Indonésia. Sajeroning taun 1974-1983, produksi nus ing Selat Alas ngancik rata-rata 15 persèn saka produksi nasional, nanging saiki wis rada suda.

Pulo Lombok lan Sumbawa let-é watara 29 mil segara. Panyeberangan antar pulo dilayani ngango kapal feri, kang mbutuhaké wektu watara siji setengah jam (Plabuhan Kayangan ing Lombok menyang Kacamatan Seteluk).

Pranala njaba[besut | besut sumber]