Selat Alas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Selat Alas iku selat sing ngubungaké Pulo Lombok karo Pulo Sumbawa. Selat iki minangka salah siji papan penangkapan nus sing wigati ing Indonésia. Sajroning taun 1974-1983, produksi nus ing Selat Alas ngancik rata-rata 15 persèn saka produksi nasional, nanging saiki wis rada suda.

Pulo Lombok lan Sumbawa let-é watara 29 mil segara. Panyeberangan antar pulo dilayani ngango kapal feri, sing mbutuhaké wektu watara siji setengah jam (Plabuhan Kayangan ing Lombok menyang Kacamatan Seteluk).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Alas&oldid=1053237"