Tlaga Tamblingan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sesawangan Tlaga Tamblingan nalika gagat ésuk. Ing lataré, katon srengéngé lan wewayangan pura.

Tlaga Tamblingan (Bali: Danu Tamblingan, Cithakan:Script/Bali) iku tlaga kaldhéra kang kapernah ing Kabupatèn Bulèlèng, Bali. Tlaga iki mapan ing èrèngé Gunung Lesung, kalebu ing Désa Munduk, Kacamatan Banjar. Tlaga iki salah siji saka telung tlaga kang mawujud saka kaldhéra kuna. Liyané ya iku Tlaga Buyan lan Tlaga Bratan. Tlaga Tamblingan kinubengan alas gung lan tilas-tilas arkéologi saka kabudayan Tamblingan abad ping 10. Tlaga lan padunungan sakiwa-tengené déning pamaréntah saenggon didhapuk dadi papan wisata agama lan direksa saka pangaribawa modhèren.