Menyang kontèn

Segara Aru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Segara Arafuru)
Sagara Arafura
Sagara Arafura - Lokasi
Lokasi
Map
Map
Koordinat 9°30′S 135°0′E / 9.500°S 135.000°E / -9.500; 135.000
Negara-negara Basin Australia, Indonésia, Papua Nugini
Pulo Pulo Aru, Pulo Croker, Pulo Goulburn, Pulo Howard
Barkas:Indonésia2.jpg
Peta Indonésia kang nuduhaké Sagara Arafura ing sisih tengen ngisor.

Sagara Arafura utawa Sagara Arafuru utawa Sagara Aru, iku tlatah perairan sing dumunung antarané Australia lan Pulo Papua, ing Samodra Pasifik. Jembaré 650.000 km² lan pérangan paling jero 3,68 km.

Géografi[besut | besut sumber]

Sagara Arafura wewatesan karo Selat Torres lan Sagara Koral ing sisih wétan, karo Lempongan Carpentaria ing sisih kidul, karo Sagara Timor ing sisih kulon lan Sagara Bandha lan Sagara Seram ing sisih lor-kulon. Sagara iki dawanė 1,290 kilomèter (800 mil) lan ambané 560 kilomèter (350 mil). Jeroné wiwit 50-80 mèter (165–265 feet) lan tansaya mangulon tansaya jero. Sagara iki dumunung ing dhangkalan Arafura, péranganing dhangkalan Sahul.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sagara Indonésia Cithakan:Pratélan sagara