Segara Bandha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Locatie Bandazee.PNG

Segara Bandha iku segara kang dumunung ing Kapuloan Maluku, Indonésia. Segara kanthi ukuran 500x1.000 km iki kapisah saka Samudra Pasifik déning atusan pulo, sarta segara Halmahera lan Seram.

Pulo-pulo kang wewatesan karo Segara Bandha antarané: Sulawesi ing sisih kulon, Buru, Ambon, Seram,kapuloan Kai, Kapuloan Aru, Kapuloan Tanimbar, Kapuloan Kidul-kulon, lan Timor. Sanajan ng sisih pinggir segara iki mbebayani kanggo dilayari amarga akèh pulo karang, nanging ing pérangan tengah cukup aman. Klompok kapuloan kang dumunung ing segara iki ya iku Kapuloan Banda.

Lindhu[besut | besut sumber]

Lindhu sok banget kadadéan ing tlatah iki, amarga patemon antaraning telu lèmpèng tèktonik ya iku: Lèmpèng Eurasian, Pasifik lan Indo-Australian.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Segara Bandha

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Ponder, H. W. (1944) In Javanese waters; some sidelights on a few of the countless lovely, little known islands scattered over the Banda sea & some glimpses of their strange & stormy history London, Seeley, Service & Co. ltd.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara