Menyang kontèn

Segara Bandha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Sagara Bandha iku sagara kang dumunung ing Kapuloan Maluku, Indonésia. Sagara kanthi ukuran 500x1.000 km iki kapisah saka Samodra Pasifik déning atusan pulo, sarta sagara Halmahera lan Seram.

Pulo-pulo kang wewatesan karo Sagara Bandha antarané: Sulawesi ing sisih kulon, Buru, Ambon, Seram,kapuloan Kai, Kapuloan Aru, Kapuloan Tanimbar, Kapuloan Kidul-kulon, lan Timor. Sanajan ng sisih pinggir sagara iki mbebayani kanggo dilayari amarga akèh pulo karang, nanging ing pérangan tengah cukup aman. Golongan kapuloan kang dumunung ing sagara iki ya iku Kapuloan Banda.

Lindhu[besut | besut sumber]

Lindhu sok banget kadadéan ing tlatah iki, amarga patemon antaraning telu lèmpèng tèktonik ya iku: Lèmpèng Eurasian, Pasifik lan Indo-Australian.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sagara Bandha

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Ponder, H. W. (1944) In Javanese waters; some sidelights on a few of the countless lovely, little known islands scattered over the Banda sea & some glimpses of their strange & stormy history London, Seeley, Service & Co. ltd.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sagara Indonésia Cithakan:Pratélan sagara