Lempongan Bothnia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk Bothnia)
Gambar:Scandhinavia M2002074 lrg.jpg
Lempongan Bothnia dunungè Laut Baltik ing antarane Swedia lan Finlandia. Bisa didelok yèn akèh es sasuwene musim dingin.

Lempongan Bothnia (Basa Finlandia: Pohjanlahti) dunungè ana ing Laut Baltik ing antarane Swedia lan Finlandia. Menawa ana ing peta,kaya lengen ing sebelah lore Laut Baltik. Lempongan iki antarane pasisir kulon Finlandia lan pasisir wetane Swedia. Ing sisih kidule watesan langsung karo Kepuloan Âland,Laut Âland.

Jeneng[besut | besut sumber]

Tembung Bothnia ya iku tembung sing di-Latinisasi saka tembung asli Swedia "Botten" utawa "Bottenviken" sing artinè "jurang" utawa "lempongan". Saka tembung iku tuwuh tembung "Bottenviken" sing tegese "lempongan-lempongan".

Rivers[besut | besut sumber]

Cities[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]