Lempongan Bothnia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk Bothnia)
Gambar:Scandhinavia M2002074 lrg.jpg
Lempongan Bothnia dunungè Laut Baltik ing antarané Swedia lan Finlandia. Bisa didelok yèn akèh es sasuwene musim dingin.

Lempongan Bothnia (Basa Finlandia: Pohjanlahti) dunungè ana ing Laut Baltik ing antarané Swedia lan Finlandia. Manawa ana ing peta,kaya lengen ing pérangan lore Laut Baltik. Lempongan iki antarané pasisir kulon Finlandia lan pasisir wétané Swedia. Ing sisih kidule watesan langsung karo Kepuloan Âland,Laut Âland.

Jeneng[besut | besut sumber]

Tembung Bothnia ya iku tembung sing di-Latinisasi saka tembung asli Swedia "Botten" utawa "Bottenviken" sing artinè "jurang" utawa "lempongan". Saka tembung iku tuwuh tembung "Bottenviken" sing tegese "lempongan-lempongan".

Rivers[besut | besut sumber]

Cities[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara