Segara Sulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Segara Sulu
Map
Map
Koordinat 8°25′06″N 120°19′10″E / 8.41833°N 120.31944°E / 8.41833; 120.31944
Pulo ]

Segara Sulu ya iku segara kang kagolong gedhé kang dumunung ana ing Kulon-Wétan Filipina, kang kaspisah saka Segara China Kidul kang ana ing Kulon segara kanggo Palawan, lan saka Segara Sulawesi ing Kidul-Kulon ya iku Kapuloan Sulu. Borneo kang ana ing Kulon-Kidul lan Visayas ing Wétan-Lor. Segara Sulu duwé pulo kang akèh kaya ta. Kepulauan Cuyo lan Cagayan de Sulu kapérang saka bagean provinsi Palawan lan Cagayan de Tawi-Tawilan Kapuloan Kura-kura ya iku péranganing provinsi Tawi-Tawi. Segara Sulu uga didadèkaké panggonan utawa tlatah Taman Segara Nasional Karang Tubbataha, salah sijiné situa Warisan Dunia t.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara