Menyang kontèn

Segara Sulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sagara Sulu
Map
Map
Koordinat 8°25′06″N 120°19′10″E / 8.41833°N 120.31944°E / 8.41833; 120.31944
Pulo ]

Sagara Sulu yaiku sagara kang kagolong gedhé kang dumunung ana ing Kulon-Wétan Filipina, kang kaspisah saka Sagara China Kidul kang ana ing Kulon sagara kanggo Palawan, lan saka Sagara Sulawesi ing Kidul-Kulon yaiku Kapuloan Sulu. Borneo kang ana ing Kulon-Kidul lan Visayas ing Wétan-Lor. Sagara Sulu duwé pulo kang akèh kaya ta. KapuloanCuyo lan Cagayan de Sulu kapérang saka pérangan provinsi Palawan lan Cagayan de Tawi-Tawilan Kapuloan Kura-kura yaiku péranganing provinsi Tawi-Tawi. Sagara Sulu uga didadèkaké panggonan utawa tlatah Taman Sagara Nasional Karang Tubbataha, salah sijiné situa Warisan Dunia t.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sagara Indonésia Cithakan:Pratélan sagara