Segara Baltik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Segara Baltik

Segara Baltik dumunung ing sisih wétan-lor bawana Éropah. Segara iki diwatesi déning ujung Skandinavia, tanah dharatan Éropah Tengah lan Wétan sarta Denmark. Perairanné mili menyang Kattegat lan Segara Lor ngliwati Öresund, Sabuk Gedhé lan Sabuk Cilik. Saliyané iku Segara Baltik dihubungaké menyang Segara Lor déning Terusan Kiel lan karo Segara Putih déning Terusan Segara Putih.

Jroning basa Jerman, segara iki disebut Ostsee sing sakbeneré duwé teges "Segara Wétan".

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Baltik&oldid=1055454"