Segara Sawu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Segara Sawu

Segara Sawu iku segara cilik ing Indonésia dijenengké miturut jeneng pulo Sawu ing sisih kidul segara iki. Segara Sawu wewatesan karo Pulo Sawu lan Rai Jua ing sisih kidul, pulo Rote lan Timor ing sisih wétan, Flores lan Kapuloan Alor ing sisih lor/lor-kulon, lan pulo Sumba ing sisih wétan/lor-wétan. Ing antara pulo-pulo iki, segara Sawu mili menyang Samudra Hindia ing sisih kidul lan kulon, menyang Segara Flores ing sisih lor, lan menyang Segara Bandha ing sisih kidul.

Segara Sawu jeroné nagnti 3500 m. Jembaré watara 600 km saka kulon mangétan, lan 200 km saka lor mangidul. Kutha kang paling gedhé ing segara iki ya iku Kupang, kutha krajan Propinsi Nusa Tenggara Wétan ana ing Pulo Timor, kanthi padunung udakara 450,000 jiwa.

Koordinat geografi: 9° 32′ 23" S, 122° 0′ 12" E.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

9°32′23″S 122°00′12″E / 9.53972°S 122.00333°E / -9.53972; 122.00333


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Sawu&oldid=1045462"