Tlaga Kakaban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tlaga Kakaban iku tlaga kang asebab saka munggahé daratan sajeroning transgresi Holocene kurang luwih 12 èwu taun lan jembar tlaga kurang luwih 5 km², duwé tamping utawa tanggul karang ndhuwur 50 mèter, kang njalari banyu segara bisa kalebu banjur ninggal lima kilomèter kubik banyu segara ing kobangan kanthi jèro 50 mèter uga ngubah kaanan tlaga kang duwé banyu asin.Tlaga kang memper bisa tinemu ana ing pulo Mikronesia kang dohé luwih aduh tinimbang Pulo Kakaban.Sacara administratif, tlaga Kakaban dumunung ana ing Kabupatèn Berau, Kalimantan Wétan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]