Kali Barito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Barito Banjarmasin

Kali Barito ya iku sawijining kali dawa kang ana ing Indonésia. Sumberé ana ing Pagunungan Müller lan sungapané ana ing Segara Jawa. Kali Barito dumunung ing provinsi Kalimantan Tengah. Ing sakiwa-tengené kali iki, ya iku papan panggonané panutur Basa Ma'anyan. Basa iki sing paling cedhak karo Basa Malagasy lan para pakar nduwé panemu manawa para leluhur Bangsa Malagasy sangkané saka tlatah cedhak kéné.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kali Barito ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Barito&oldid=1018226"