Kali Barito

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Barito Banjarmasin

Kali Barito yaiku sawijining kali dawa kang ana ing Indonesia. Sumberé ana ing Pagunungan Müller lan sungapané ana ing Segara Jawa. Kali Barito dumunung ing provinsi Kalimantan Tengah. Ing sakiwa-tengené kali iki, yaiku papan panggonané panutur Basa Ma'anyan. Basa iki sing paling cedhak karo Basa Malagasy lan para pakar nduwé panemu menawa para leluhur Bangsa Malagasy sangkané saka tlatah cedhak kéné.

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kali Barito ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Barito&oldid=943983"