Samodra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Samudra)
Jump to navigation Jump to search
Samodra ing bumi ditingali saking Kutub Kidul
Lima samudra dunia

Samodra utawi samudra (saking basa Sangskreta) punika seganten ingkang wiyar lan minangka massa toya asin ingkang sambung-sinambung wonten ing lumahing bumi lan dipunwatesi déning bawana utawi kepuloan ageng.

Wonten gangsal samodra ing bumi inggih punika:

Samodra wiyaripun antawis 71% saking sadaya lumahing bumi, kanthi tlatah watawis 361 yuta kilomèter pesagi, isi samodra watawis 1.370 yuta km³, lan lebetipun rata-rata 3.790 mèter. (Perètangan punika boten kalebet seganten ingkang boten kahubungaken kanthi langsung kaliyan samodra, sepertos Seganten Kaspia). Pérangan ingkang langkung alit saking samodra ing antawisipun: seganten, selat, lan lempongan.

Ekologi[besut | besut sumber]

Makluk ingkang gesang wonten ing salebeting samodra antawisipun:

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]