Krill

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Euphausiacea
Meganyctiphanes norvegica2.jpg
Krill utara (Meganyctiphanes norvegica)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
Klas: Malacostraca
Superordho: Eucarida
Ordho: Euphausiacea
Dana, 1852
Familia lan genera
Euphausiidae
Bentheuphausiidae

Krill ya iku spésies crustacea kaya urang sing bisa ditemuni ing kabèh segara. Ing Jawa, krill diarani Urang Geragau. Krill biyasa dadi pangananipun paus, cumi-cumi, lan hiu paus[1] Ukuran krill ya iku saka 8 mm sampe 60 mm. Krill kalebu kelas Crustacea, ordho Euphasiacea krill ana lebih saka 90 spésies ing donya (Everson, 2000). Krill urip ing lautan jarang ana sing bisa urip ing daratan. Samodra Arktik lan Antartika ya iku habitat asliné Krill, tiap Meter kibik bisa ngandung 20 kg krill (Brinton, 1975). Krill apik dikonsumsi amarga duwé kandhutan protein lan vitamin A.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Deskripsi Krill(Kaundhuh tanggal 15 Maret 2016)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Brinton, Edward (1975). Euphausids of Southeast Asian Waters. Naga Report Volume 4, Part 5. University of California: Scrips Institution of Oceanography. 
Everson, I. (2000). Krill: Biologi, Ecology, and Fisheries. Oxford: Blackwell Science. ISBN 0-632-05565-0.