Hindia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
     Hindhia Wétan      Subbawana India/India Raya      Papua bagéan kulon
Panjenengan mungkin madosi Hindhia Kilèn, Hindhia Walandi, utawi Samudra Hindhia.
Béda saka India.

Hindia utawi Hindia Wétan (utawi India Wétan) punika istilah ingkang asring dipun-ginakaken kanggé nyebat kapuloan ing Asia Kidul-wétan, utaminipun kapuloan Melayu.[1][2] Hindia ugi dipun-ginakaken kanggé nyebat dharatan ing Asia Kidul lan Kidul-wétan[1], kapérang saking India, Pakistan, Bangladesh, Myanmar, Sri Lanka, Maladewa, Thailand, Kamboja, Laos, Brunei, Singapura, Filipina, Timor Leste, Malaysia lan Indonésia.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003, "East Indies/East India" Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Oxford" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. ^ Britannica.com "East Indies"