Hindia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
     Hindhia Wétan      Subbawana India/India Raya      Papua bagéan kulon
Panjenengan mungkin madosi Hindhia Kilèn, Hindhia Walandi, utawi Samudra Hindhia.
Béda saka India.

Hindia utawi Hindia Wétan (utawi India Wétan) punika istilah ingkang asring dipunginakaken kanggé nyebat kapuloan ing Asia Kidul-wétan, utaminipun kapuloan Melayu.[1][2] Hindia ugi dipunginakaken kanggé nyebat dharatan ing Asia Kidul lan Kidul-wétan[1], kapérang saking India, Pakistan, Bangladesh, Myanmar, Sri Lanka, Maladewa, Thailand, Kamboja, Laos, Brunei, Singapura, Filipina, Timor Leste, Malaysia lan Indonésia.

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003, "East Indies/East India" Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "Oxford" defined multiple times with different content
  2. ^ Britannica.com "East Indies"
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hindia&oldid=842684"