Segara Andaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta sing nuduhaké lokasi Segara Andaman.

Segara Andaman (Burma: မုတ္တမ; IPA: [moʊʔtəma̰]) iku segara sing dumunung ing kidul-wétan Lempongan Benggala, kidulé Myanmar lan kuloné Thailand; segara iki arupa péranganing Samudra Hindhia sing dawané 1200 km (saka lor mangidul) lan amba 650 km (saka wétan mangulon), lan jembar (luas) 797.700 km2. Jeroné rata-rata 870 mèter, lan jero maksimum ya iku 3.777 mèter.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara

Koordinat: 10°28′N 95°41′E / 10.467°N 95.683°E / 10.467; 95.683