Segara Andaman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta sing nuduhaké lokasi Segara Andaman.

Segara Andaman (basa Myanmar: မုတ္တမ; IPA: [moʊʔtəma̰]) iku segara sing dumunung ing kidul-wétan Teluk Benggala, kidulé Myanmar lan kuloné Thailand; segara iki arupa bagéan saka Samudra Hindhia sing dawané 1200 km (saka lor mangidul) lan amba 650 km (saka wétan mangulon), lan jembar (luas) 797.700 km2. Jeroné rata-rata 870 mèter, lan jero maksimum ya iku 3.777 mèter.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 10°28′N, 95°41′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Andaman&oldid=830547"