Jinis hot dog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hot dog Jersey karo keju

Iki minangka dhaptar jinis regional babagan hot dog . Beda wilayah ing donya duwe jinis lokal kanggo jinis daging sing digunakaké, bumbu, lan cara nyiyapaké, sing diandharaké ing ngisor iki.

Amerika Serikat[besut | besut sumber]

Hot dog banget kawentar ing saindenging Amerika Serikat. akéh jinis regional sing ana.

Alaska[besut | besut sumber]

Hot dog sing digawé ditambah daging karibou didol minangka "segawon reindeer" ing saindenging Alaska.

Arizona[besut | besut sumber]

Ana hot dog Sonoran, diwenehi kacang pinto, tomat, lan keju sing ilang

hot dog Sonoran kawentar ing Tucson, Phoenix, lan ing endi wae ing Arizona kidul, uga ing negara tetanggan Sonora ing Meksiko . Yaiku hot dog sing diwungkusan daging asap mesquite, dimasak ing panggangan utawa ing wajan utawa comal,[1] banjur diiseni kacang pinto, bawang, tomat, mayones, mustar lan salsa jalapeño utawa saos, lan disajekaké ing bolillo gulung, asring nganggo sisih mrica panggang seger. Asale saka Hermosillo, ibukutha Sonora.[2]

California[besut | besut sumber]

Ing Los Angeles, asu Panas Pink menehi promosi kanggo para selebriti lan asu rawit, sing asale kalebu maneka werna jinis.[3] Rantai lokal, Tommy's,[4] uga duwe asu rawit sing nduwe hot dog casing alami premium bebarengan karo hamburger rawit sing luwih misuwur, lan rantai lokal liyané The Hat, sing duwe spesialisasi ing pastrami, uga duwe.

Rantai terkenal Los Angeles liyané sing khusus kanggo hot dog kalebu Hot Dog On A Stick, sing nyedhiyakaké persiyapan sing padha karo asu jagung, lan Wienerschnitzel, rantai sing diarani "Rantai asu Panas Paling Gedhe ing Dunia." [5] asu Petani John Dodger didol ing Stadion Dodger .

Penjual dalan ing Los Angeles uga nyedhiyakaké "Downtown Dog" utawa "LA Street Dog" segawon panas sing diwungkusan daging Meksiko kanthi bawang panggang, jalapeo, mrico lada, mustard, ketchup, lan mayones minangka bumbu. Iki biasané didol udakara wektu cedhak ing njaba klub wengi lan bar dening para pedagang ing dalan, sing ngobong hot dog ing kreta cilik. Legalitas operasi kasebut bisa uga dipertanyakan, saengga warga lokal kadhang nyebut ngruwat kasebut minangka "asu Bahaya".[6]

Oki Dog, ing Hollywood Kulon, utawa Oki's Dog, ing Pico [7] nglayani asu Oki Asli - loro hot dog ing tortilla glepung, ditutupi rawit lan pastrami lan diwungkusan kaya burrito. Iki minangka jinis ing segawon panas sing disedhiyakaké ing pulau Okinawa ing Jepang, sing diarani jenenge.

Connecticut[besut | besut sumber]

Super Duper Weenie saka Fairfield, CT

warung mangan hot dog Connecticut asring nyedhiyakaké sosis sing diproduksi dening operasi kulawarga lokal kayata Hummel Bros, Martin Rosol, utawa Grote & Weigel, kanthi merek nasional cukup umum. Hot dog biasané disedhiyakaké ing gulung New England . Ora ana gaya Connecticut tartamtu, sanajan gorèngan jero lan bumbu krasan umume.[8]

Distrik Columbia[besut | besut sumber]

Asap setengah yaiku "panganan sosis lokal" sing ditemokaké ing Washington, DC lan wilayah sekitar. Mirip karo segawon panas, nanging biasané luwih gedhe, spicier, lan kanthi daging sing digiling kanthi kasar, sosis asring setengah daging babi lan setengah daging sapi, asap, lan disajeni nganggo rempah-rempah, bawang, lan saos rawit.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Georgia[besut | besut sumber]

Ing Columbus, Georgia, favorit lokal yaiku "asu orak-arik," conto sing pertama dilayani ing Farmasi Dinglewood dening "Letnan" Charles Stevens luwih saka 50 taun kepungkur. asu sing diusir yaiku segawon panas sing disigar ditutupi rawit, bawang lan acar kanthi perangan kerupuk kerang sing kalebu.[9]

Ing Fitzgerald, Georgia, Johnnie's Drive In nglayani "asu orak-arik" wiwit wiwitan taun 1940an. asu sing digodhog Johnnie yaiku loro hot dog sing diiris karo roti hot dog lan mustar lan ditutupi karo krupuk kerang, rawit, selada cole, lan irisan dill sing diiris.[10]

Illinois[besut | besut sumber]

hot dog gaya Chicago

hot dog gaya Chicago iku asu daging sapi sing dikukus kanthi gaya alami, hot dog alami ing biji wiji kukus, dikepung karo mustar kuning, bawang putih sing dicincang, tombak acar dill, irisan tomat, gaya Chicago, mrico olahraga panas, lan uyah celery.[11] hot dog gaya Chicago ora kalebu saos tomat.

Iki gaya "diseret liwat kebon" (luwih asring diarani, "kanthi karya"), dipromosekaké banget karo Wina Sapi lan Red Hot Chicago, loro pabrikan hot dog paling misuwur ing Chicago,[12] nanging pengecualian umum, karo para bakul nambahaké timun utawa salad, ngilangi wiji empuk utawa uyah celery, utawa nggunakaké rasa santai utawa hot dog tanpa kulit.[13] Sawétara segawon hot dog sing kawentar nyedhiyakaké versi sing luwih sederhana: segawon selubung alami sing dikukus kanthi mung mustar, bawang, mrico lan mrico olahraga sing kewungkusan, di gorèng nganggo gorèngan tangan, dene Superdawg sing drive sing bersejarah kalebu tomat sing diasinaké .

Kansas lan Missouri[besut | besut sumber]

hot dog gaya- Kansas City minangka sosis daging babi ing wiji wijen sing paling ndhuwur disawiji karo mustar coklat, sauerkraut lan keju Switserlan sing wis ilang.

Maine[besut | besut sumber]

maneka werna hot dog sing paling kawentar ing Maine digawé nganggo casing alami . Casing kasebut wernané abang, lan siji perusahaan nuduhaké maneka werna warna abang minangka snapper abang .[14]

Massachusetts[besut | besut sumber]

Ing Boston, hot dog asring disajeni kukus minangka bedo karo panggang. Fenway Frank, sing disedhiyakaké ing Fenway Park, minangka perlengkapan kanggo para penggemar Red Sox, lan ana sawétara merek lokal liyané kayata Pearl sing digunakaké. Hot dog ing wilayah Boston digandhengaké karo kacang panggang ing Boston, sanajan iki ora khas kanggo wilayah kasebut. Cincang, mustar, relish, picalilli, lan bawang cincang minangka topping sing paling umum.[15]

Michigan[besut | besut sumber]

Ing sisih kidul wétan Michigan, warung mangan nyedhiyakaké apa sing diarani asu Coney, sing digawé awal abad kaping 20 dening para imigran Yunani. "Sendi coney" khusus kanggo bahan-bahan: daging sapi utawa daging sapi lan daging babi sosis Wina gaya Eropa sing asale saka Jerman ing lamb utawa wedhus alami, ditambah saos bumbu digawé saka daging sapi sing digiling, siji utawa loro garis sawi kuning lan bawang putih sing dicincang utawa dicincang. Ana telung jinis ing segawon Coney: gaya Jackson, sing diwiwiti ing taun 1914 nganggo saos daging sapi lemah sadurunge diganti menyang jantung daging sapi ing wiwitan taun 1940-an,[16] gaya Detroit, pisanan disedhiyakaké ing taun 1917 lan digawé nganggo daging sapi sing luwih sop saos adhedhasar ati, lan gaya Flint, kanthi pambukaan Flint Coney Island ing taun 1924 nyuguhaké cone Koegel sing dikembangaké kanthi khusus, saos meatier sing luwih kenthel adhedhasar gulai Macedonian, digawé meh kabeh campuran daging sapi sing digiling kanthi alus saka Abbott's Meat .[17] Kanthi luwih saka 350 rantai lan independen asu kasebut ing wilayah metro-Detroit, kabeh industri warung mangan wis berkembang saka hot dog lan diarani Kapuloan Coney .[18] asu coney ora bakal bingung karo asu rawit, hot dog sing paling ndhuwur empuk adhedhasar daging sapi.

New Jersey[besut | besut sumber]

Hot dog Italia New Jersey [19] kalebu kentang gorèng diced sing dikombinasikaké karo mustar coklat sing disedhiyakaké ing hot dog sing pedhes. Merek asu pedhes paling umum sing digunakaké yaiku Sabrett utawa Best's, sing kalorone kalebu perusahaan NJ. asu Panas Italia tradisional digawé kanthi ngethok "roti pizza" bunder nganti setengah (kanggo dobel) utawa dadi kuartal (kanggo siji), ngethok kanthong lan nyebar ing mustar. Ana segawon sing di gorèng jero (utawa loro yen tikel) dilebokaké ing kanthong, dilebokaké bawang lan mrico sing di gorèng (utawa diresiki), banjur dicampur karo irisan kentang gorèng. jinis iki, asring ditemokaké ing warung mangan sing dijupuk langsung (kayata "gubug pitik," warung mangan Tiongkok, pizza, lan liya-liyané, lan uga bisa dijaluk ing sawétara truk makan siang lan luncheonette ing saindenging negara) ngganti kentang Prancis kanggo babak kentang tradisional, lan ing sawétara panggonan, Portugis utawa sub rol ngganti roti bunder tradisional sing digunakaké.[20]

Rutt's Hut ing Clifton, NJ misuwur amarga rikat, hot dog di gorèng nganti sosis mbukak, nyebabaké casing njaba sing karamel. Rippers disajikaké kanthi rasa krasan Rutt, campuran mustar, bawang, wortel lan kubis.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] Wiener Texas digawé ing Paterson, New Jersey sawétara taun sadurunge taun 1920.[21][22] Referensi "Texas" yaiku saos rawit sing digunakaké ing asu, sing sejatine duwe pengaruh Yunani sing luwih kuat amarga etnis saka juru masak sing nggawé.  Wiener, uga diarani asu kabeh-kalebu, kalebu segawon panas sing ditutupi mustar Düsseldorf (beda karo Coney, sing nggunakaké mustar kuning), bawang dadu, lan saos rawit.

New York[besut | besut sumber]

Sawijining segawon panas sing khas halal ing New York City, kanthi ilustrasi hot dog sing khas ing wilayah kasebut

Ing New York City, segawon panas kabeh-daging sapi sing disajikaké ing Katz's Delicatessen, Gray's Papaya, Papaya King, Papaya Dog lan kreta Sabrett kabeh digawé dening perusahaan induk Sabrett, Marathon Enterprises, Inc. . ( . Hot dog Nathan, yaiku daging sapi lan nganggo casing alami lan tanpa kulit, uga digawé Marathon nganti pirang-pirang taun kepungkur ( . Merek halal lokal — sing ora Ibrani Nasional, Kekaisaran Nasional ( . Bumbu biasa yaiku mustar lan sauerkraut, kanthi bawang opsional ing saos adhedhasar tomat sing diciptakaké dening Alan Geisler, biasané digawé Sabrett. Hot dog kasedhiya ing sudhut dalan uga ing toko makanan istimewa. bakul dalan ing New York umume nyimpen segawone sing durung didol ing jedhing banyu anget, lan nggawé "asu banyu reged" kanggo moniker semi-sayang. asu Bagel uga didol ing Manhattan.[20]

Panas utawa "daging babi" putih iku jinis saka hot dog sing umume ditemokaké ing wilayah Rochester .[23] Iki kalebu sawétara kombinasi daging babi, daging sapi, lan daging sapi sing ora diombe lan ora diombe; dipercaya manawa kurang ngrokok utawa ngobati daging bisa njaga warna putih kanthi alami.[24] Hots putih meh dipangan kanthi mustar, khusus coklat pedhes, lan rempah-rempah liyané, lan asring kalebu komponen susu kayata susu garing tanpa lemak.  [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] Ing Distrik Ibu Kota ing saubengé Albany, wiener sing luwih cilik tinimbang biasané disedhiyakaké karo saos daging pedhes; gaya Distrik Ibu Kota padha karo Sistem New York utawa Wiener Panas ing Pulau Rhode. Ing pertengahan abad rong puloh, para pemelihara hot dog dilaporaké bakal nggawa segawon kasebut menyang meja sing dijejeri ing lengen telanjang, nyebabaké istilah "Lengan Rambut";[25] saiki, kode kesehatan nglarang praktik iki. Loro ing sisih lor, ing telung lokasi ing lan sekitar Glens Falls, New Way Lunch nglayani hot dog sing padha karo saos daging, mustar, lan bawang mentah udakara 100 taun.[26]

Buffalo, Rochester, lan negara bagean New York Kulon dikenal kanthi hot dog sing areng areng, dimasak nganggo areng kayu atos sing nyata. Purveyor terkenal kalebu Ted lan Louie.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] Hotspot Texas duwe ceruk ing New York sisih kulon, ing ngendi kulawarga Rigas (mengko saka infomasi Adelisya Komunikasi ) ngenalaké sajian kasebut. Artikel 2017 ing Olean Times Herald nyathet babagan ngilangané sajian kasebut saka kutha Olean .

Karolina Lor[besut | besut sumber]

Ing North Carolina, hot dog duwe warna abang sing beda lan disiapaké kanthi gaya Carolina sing kalebu rawit, selada cole lan bawang; kanthi lokal, sawi sok-sok ngganti selada, utawa ditambahaké minangka barang nomer papat. Merritt's Burger House wis nglayani hot dog ing Carolina wiwit taun 1958.[27]

Ohio[besut | besut sumber]

Ing Cincinnati, ana segawon panas sing diiseni rawit Cincinnati diarani "coney", lan yen ditambah keju cheddar parut, "keju coney". Coney standar uga kalebu bawang mustar lan bawang dadu.[28]

Ing Cleveland, ana kielbasa utawa hot dog sing disajikaké ing roti sing ditutupi lapisan kentang gorèng, lapisan saos bakar panggang gaya kidul utawa saos panas, lan lapisan coleslaw diarani Boy Polen . Ana jinis kanggo nyiyapaké sosis utawa hot dog, apa sing dienggo utawa di gorèng. Favorit liyané Cleveland sing ditemokaké ing papan olahraga utawa hiburan ing sisih lor-wétan, yaiku hot dog karo " Stadium Mustard ". Mustard Stadium minangka jinis sawi coklat kanthi rasa sing padha karo mustar Dijon pedhes.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] Toledo misuwur amarga Tony Packo's Cafe . " hot dog Honggari " sacara teknis yaiku sosis Honggari sing diarani Kolbász, ora beda karo kielbasa Polen, udakara diameter kaping pindho saka hot dog konvensional, lan diiris nganti setengah sadurunge dipanggang lan ditambah karo saos rawit warung mangan. 

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Pennsylvania[besut | besut sumber]

Ana maneka werna resep asu lokal ing Pennsylvania. Ing Filadelfia, PKL adol hot dog sing bisa ditambah karo siji utawa luwih saka pirang-pirang topping tradisional Philadelphia: saos tomat, mustar (kuning lan / utawa coklat pedhes), bawang bombay sing wis disigar (masak / empuk utawa mentah), nyenengaké, lan (tanpa uwal ) sauerkraut. Ing Allentown, Pennsylvania ana asu Panas Yocco regional. Manéka warna toko lan tukang daging ing Pennsylvania nggawé frangko tradisional Jerman. Altoona, Pennsylvania duwe rong asile Texas Hot Dog sing negesaké warisan sing bakal diwiwiti taun 1918.[29] Texas Tommy ditemokaké ing Pottstown, Pennsylvania, lan siyap karo daging babi lan keju.[30]

Pulo Rhode[besut | besut sumber]

Wiener panas utawa wiener New York System minangka pokok budaya panganan ing Pulo Rhode .[31][32] Biasané digawé saka segawon panas cilik lancip sing digawé saka daging sapi lan daging babi, mula rasa sing beda karo hot dog tradisional sing digawé saka daging sapi. Sawise dilebokaké ing roti kukus, wiener ditambah karo saos daging sing dibumbui karo maneka werna rempah-rempah kayata cumin, paprika, bubuk rawit, lan rempah-rempah, sing ditutupi bawang, uyah seledri, lan mustar kuning.

Texas[besut | besut sumber]

hot dog gaya Houston kalebu asu daging sapi ing roti kentang panggang, sing wis disebar karo keju krim. asu mau dipérang dawa lan diisi kari saos tomat. Ditambah karo bawang karamel khusus, bawang gorèng, bawang madu lan saos sriracha.[33] Bumbu liyané kadang kalebu sawi pedhes lan saos ijo. asu gaya Houston wis nyebar menyang kutha liyané lan bisa ditemokaké ing pinggiran kutha kayata Sugarland lan adoh saka Austin.[34][35]

Washington[besut | besut sumber]

Ing Seattle, segawon panas disedhiyakaké karo keju krim lan bawang panggang ing roti panggang. Sosis dipisahaké dadi loro lan dipanggang sadurunge dilebokaké ing sanggul. Stand nyedhiyakaké maneka werna bumbu, kayata saos Sriracha lan jalapeo.[36]

Virginia Kulon[besut | besut sumber]

Hot dog gaya Virginia Barat

hot dog karo saos rawit digawé karo daging rebus, bawang bombay seger, coleslaw lan sawi kuning disigar.

Kanadha[besut | besut sumber]

asu Wisel dilayani dening sawétara [37] warung mangan A&amp;W [38] ing Kanadha. asu wisel minangka hot dog sing wis dipisah lan disajeni karo keju olahan, daging babi, lan rasa seneng.

Montreal[besut | besut sumber]

hot dog gaya Montreal, kaya sing dikawentaraké dening pirang-pirang toko kayata Kamar Kolam Renang Montreal,[39] dikukus utawa di gorèng (diwadhahi kukus utawa roti panggang). Umume disedhiyakaké nganggo coleslaw, bawang, lan mustar; rasa, saos tomat, mayones lan kadang-kadang bubuk paprika utawa rawit bisa ditambahaké ing counter bumbu dening pelanggan. Amarga budaya dalanan ing Montreal sing ana dwibasa, iki biasané diurutaké, lan bumbu diarani, ing Franglais .[40] Hot dog Montreal bisa ditemokaké ing saindenging Kanadha Wétan lan Amerika Serikat.[41]

Amerika Latin[besut | besut sumber]

Brasil[besut | besut sumber]

Hot dog klasik saka Campinas (SP), Brasil.

Ing negara bagean São Paulo, sawétara hot dog kalebu irisan roti sing ora dipanaskan dadi loro (ing bagean cekak, mbentuk loro bunder setengah bunder) lan saben setengah diisi karo sosis jinis Wina, tomat vinaigrette, jagung manis kaleng, kacang polong kaleng, saos tomat, mustar, mayones, kentang sepatu gorèng, lan kenthang ditumbuk; disedhiyakaké ing kanthong plastik, sing diisi lengkap, lan dibentuk nganti lapisan ndhuwur kentang tumbuk (utawa keju Parmesan parutan opsional) mbentuk permukaan oblong sing rata.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] Ing Negara bagean Piauí ing wilayah Lor Lor Brasil, hot dog digawé saka roti dawa lan alus sing diiris dadi loro. Rasané beda-beda ing kantin ing wilayah kasebut, sing paling akéh ditemokaké yaiku: sosis sing dicelupaké karo saos pedhes, daging, Lint ijo jagung lan irisan keju sing wis ilang.[42]

Chili[besut | besut sumber]

Rampung Chili kanthi kombinasi "Italia"

Ing Chili, ana jinis kawentar sing diarani completo (Spanyol kanggo "lengkap", "kebak"), kajaba roti lan sosis, bisa digawé saka alpukat tumbuk, tomat sing dicincang, mayones, sauerkraut, salsa americana, rawit Chili, ijo saos lan keju. Ukurané bisa tikel kaping pindho tinimbang hot dog Amerika.[43]

Kombinasi pirang-pirang bahan komplit nyebabaké duwe jeneng tartamtu kanggo sing khas, kayata:[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

  • Completo (Lengkap) : Versi tradisional nganggo tomat sing disigar, mayones (jumlah akéh) lan sauerkraut. Ing sawétara wilayah, jinis iki uga duwe saos alpukat . Istilah "komplo" uga digunakaké minangka jeneng umum kanggo segawon panas karo alpukat, kombinasi iki kadang diarani "komplo lengkap".
  • Dinámico (Dinamis) : Campuran bahan-bahan kasebut; tomat, alpukat, mayones lan sauerkraut utawa salsa americana. Uga diarani "américana" (Amérika).
  • Italiano (Italia) : Terdiri saka tomat sing dicincang, alpukat maton lan mayones. Jeneng kasebut asale mirip karo warna panji Italia.
  • Tomate mayo (Tomat-mayo) : Kaya jenenge, versi iki mung tomat lan mayonnaise sing wis disigar. Uga diarani "completeo sin palta" (komplo tanpa alpukat).
  • Minangka (Ace) : Versi sing kalebu irisan " churrasco " (daging panggang) tinimbang sosis, alpukat, tomat lan mayones. Iki versi varian saka "italiano".

Kolombia[besut | besut sumber]

Ing Kolombia perros calientes didol ing dalan kanthi saos tomat, mustar, salsa rosada, mayones, saos nanas, keju lan keripik kentang sing remuk . Sawétara nambah endhog puyuh sing wis masak ing sisih ndhuwur. Ing pesisir, umume uga nambah salad apik ing roti, lan menehi sentuhan kanggo cuaca panas pesisir. Uga ana versi sing diarani "perra", biasané duwe topping liyané sing padha nanging digawé saka daging babi sing dicincang lan bawang panggang tinimbang sosis.  [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Guatemala[besut | besut sumber]

Ing Guatemala, shucos didol ing saindenging negara, utamané ing ibukutha negara kasebut, Kota Guatemala . Shucos biasané disajikaké karo guacamole, kubis rebus, mayones, mustar, lan maneka werna pilihan daging. Bawang sing dicincang ditambahaké karo jumlah shuqueros ( bakul hot dog) ing saindenging Kutha Guatemala lan Antigua . Pilihan daging sing paling kawentar yaiku sosis, chorizo (sosis abang), salami, longaniza (sosis putih), lan daging babi. Dhèwèké dimasak ing panggangan areng lan saos panas ditawakaké miturut panjaluk pelanggan.[44]

Meksiko[besut | besut sumber]

Ing Meksiko, asring diarani "dogos" utawa "jochos", umume kalebu hot dog paling ndhuwur kanthi "Pico de Gallo", saos tomat, mustar, mayones lan wungkusan sosis. Bagean liya ing negara kasebut kalebu kripik, jamur, daging sapi utawa bahan liyané kajaba bun lan sosis.[45]

hot dog gaya Sonoran utawa Estilo Sonora, ditemokaké ing Sonora, yaiku hot dog sing diwungkusan daging asap mesquite banjur dimasak ing panggangan utawa ing wajan utawa komal, banjur diiseni kacang, bawang bombay, bawang seger, tomat, mayones, saos krim, mustar lan salape jalapeño utawa saos lan disajekaké ing roti lan asring nganggo rawit panggang seger. Asale saka Hermosillo, ibukutha Sonora.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Afrika[besut | besut sumber]

Afrika Kidul[besut | besut sumber]

Ing Afrika Selatan, jinis hot dog ditemokaké kanthi jeneng "boerie roll" (slang Afrikaans kanggo roll petani) utawa "boerewors roll" (slang Afrikaans kanggo roll sosis petani). Ing jinis iki, irisan boerewor, asring braaid, dilebokaké ing gulung roti sing diiris. The boerie muter bisa dijamin ing tomat saos (ketchup) utawa ngarep digawé tomat lan trikatuka relish .[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Asia[besut | besut sumber]

Jepang[besut | besut sumber]

Ing Jepang, segawon panas digunakaké ing kothak bento lan asring diiris dadi mirip gurita. Kasedhiya uga hot dog sing luwih konvensional, ing tongkat (nganggo utawa tanpa nutupi) utawa bun. asu Fusion Jepang asline dudu saka Jepang nanging minangka penemuan Northwest Pacific sing masangaké hot dog karo bumbu Jepang lan Asia kayata wasabi, kimchi lan teriyaki .[46][47]

Malaysia[besut | besut sumber]

Ing wulan Oktober 2016 Departemen Pembangunan Islam Malaysia mutusaké manawa bakul hot dog kudu ganti jeneng produke utawa risikone ora entuk sertifikasi halal, amarga ing Islam, asu dianggep ora resik. Menteri Pariwisata lan Budaya Malaysia ngritik keputusan kasebut lan ujar, "Malah ing basa Melayu diarani hot dog - wis pirang-pirang taun kepungkur. Aku wong Islam lan ora nesu. " [48]

Filipina[besut | besut sumber]

Hot dog Purefoods ing SM City Baliuag Hypermart

Ing Filipina, hot dog dipangan kaya, ing bun kanthi pilihan pilihan bumbu, utawa sega lan bumbu. Hot dog uga biasané disajikaké nalika sarapan. Dhèwèké uga ditumbuk lan dipanggang nganggo areng, lan didol minangka panganan ing dalan. Hot dog wafel miring uga kasedhiya ing negara kasebut (varian lokal kanthi hot dog dilapisi adonan hotcaké banjur di gorèng). Hot dog sing dicincang minangka bahan kanggo spaghetti Filipina . Iki uga digunakaké ing maneka werna panganan liyané (kayata isèn embutido, minangka irisan daging sing diiris ing gurih adhedhasar tomat kayata kaldereta utawa menudo, lsp. ).[49][50][51][52][53][54]

Korea Kidul[besut | besut sumber]

Wujud hot dog Korea Selatan sing kawentar, didol ing bakul-bakul, pameran, lan sawétara warung mangan panganan cepat saji, kalebu nyelehaké sosis ing tongkat, disusul karo adonan, lan kadhang kalebu kentang gorèng ing adonan . Dhèwèké luwih mirip segawon jagung tinimbang segawon panas. Ketchup minangka bumbu umum, lan sok-sok mustar. Hot dog ing roti utawa wungkusan roti uga kasedhiya, utawa ing teken tanpa roti.[55]

Taiwan[besut | besut sumber]

Hot dog gaya Taiwan dilebokaké ing bun utawa tanpa bun ing teken. Ing pasar wengi, sosis daging kadang diwungkusan karo sosis ketan njaba ing camilan sing diarani sosis cilik ing sosis gedhe .

Thailand[besut | besut sumber]

Wanita nggawé khanom Thailand Tokiao, gaya crpe Thailand kanthi sosis hot dog, ing pasar wengi

Hot dog ( Thai: ฮอตดอก  ; RTGShotdok ; IPA: [hɔ́t dɔ̀ːk] ) misuwur ing Thailand lan uga digunakaké kanthi maneka werna cara ing olahan Thailand . Bisa didol ing jero roti sing padha karo segawon panas Amerika standar [56] nanging tinimbang ketchup tomat, iki uga asring dipangan nganggo saos rawit tomat sing legi. Paling kawentar yaiku PKL sing adol hot dog sing wis di gorèng utawa areng. Lagi dadi karo salah siji sing, saos rada pedhes manis ( Chim nam wan) utawa saos pedhes banget (nam Chim phet). Hot dog uga bisa digunakaké kanggo isèn croissant sing disajeni nganggo mayones . Hot dog malah digunakaké kanggo isèn roti kismis lan daging babi sing wis garing.[57][58][59][60] olahan Thailand sing diarani khao phat Amerikan utawa sega gorèng Amerika, sega gorèng tomat tomat lan isine kismis, mesthi disajikaké karo hot dog lan endhog gorèng .[61] Donut sai krok minangka jeneng Thailand kanggo sosis sing diisi sosis kanthi bentuk kayu. Sosis hot dog uga ditampilaké minangka bahan, bebarengan karo bawang, seledri utawa godhong ketumbar, jus jeruk nipis, saos iwak lan mrica rawit, kanggo salad Thailand sing diarani yam hot dok . Panganan liyané sing nggunakaké hot dog diarani khanom Tokiao (lit. 'Kue Tokyo'). Iki minangka crêpe gaya Thailand sing diwungkusan isi hot dog lan saos rawit sing legi. saos rawit uga bisa disajikaké ing sisih.[62][63][64][65]

Oceania[besut | besut sumber]

Selandia Baru[besut | besut sumber]

Ing Selandia Baru, istilah "hot-dog" nuduhaké barang sing di gorèng jero utawa sosis ing tongkat sing disajeni karo saos tomat. hot dog "Amerika" minangka kombinasi frankfurter lan bun, umume nganggo bumbu kayata saos tomat lan mustar, nanging kadhang disedhiyakaké nganggo topping tambahan kayata bawang gorèng utawa keju abon . Frankfurter ukuran koktail sing luwih cilik, sing diarani chipolatas, uga umum. Iki misuwur banget ing pesta ulang taun kanggo bocah cilik.

Eropa[besut | besut sumber]

Republik Ceko[besut | besut sumber]

asu Panas Gaya Ceko ( gambar saka roh )

hot dog ing Republik Ceko misuwur kanthi jeneng párek v rohlíku sing bisa diterjemahaké kanthi sosis kanggo sosis kanthi label hot dog uga ditrapaké ing pemasaran kanggo warga lokal lan turis. hot dog gaya Ceko dibedakaké karo kasunyatan manawa ora ngiris roti dadi setengah lan nyelehaké sosis menyang bengkok sing ana asile, pucuk ndhuwur bun ( rohlík ) diiris, kanthi bolongan ditubuk menyang jero sing luwih alus ing endi bumbu banjur sosis dilebokaké, padha karo Ketwurst . Piranti sing dirancang khusus ( stroj na párek v rohlíku [66] - tegese alat kanggo sosis ing roti ) sing kalebu kompor banyu panas kanggo sosis lan paku logam sing digawé panas kanggo doyo bolongan lan pra-anget roti uga ana kanggo nulungi para bakul kanthi nyiyapaké sajian iki.

Dhènemarken[besut | besut sumber]

Salah sawijining jinis Nordik sing paling kawentar yaiku hot dog Dhènemarken . Iku biasané kalebu sosis abang ( Rode Pølser ), ketchup, mustar Danish, gorèng trikatuka, trikatuka mentahan lan kadhangkala remoulade, saos basis mayonnaise karo manis relish lan paling ndhuwur karo cucumbers dill ngiris. Nanging pelanggan bebas pesen hot dog nganggo utawa tanpa meh apa wae.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] hot dog Dhènemarken standar uga ana maneka werna kanthi sosis frankfurter sing luwih gedhe, utawa sosis liyané.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ] maneka werna hot dog liyané sing misuwur ing Dhènemarken yaiku "hot dog Prancis", baguette sing diiris dipasang ing pucuk kanthi sosis ing njero lan umume disedhiyakaké karo "klambi hot dog Prancis", saos kaya mayo sing ngemot Dijon Mustard, nanging liyané mirip Jerman Ketwurst - nanging wis luwih suwe tinimbang ketwurst. Iki gampang banget dipangan lan kawentar ing kalangan penumpang lan kulawarga sing duwe anak.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

hot dog gaya Dhènemarken wis nyebar menyang negara-negara Skandinavia liyané uga Jerman. Perusahaan Steff Houlberg / Tulip makaryakke 4300 hot dog ing Dhènemarken wae, lan uga mbukak jaringan ing Korea, Jepang, lan China.

Èslan[besut | besut sumber]

hot dog Èslan, disedhiyakaké karo trikatuka gorèng lan mentah.

Monitor Èslan nulis manawa "warga lokal, ekspatriat lan pembuat liburan kudu padha kenal karo panganan nasional Èslan - hot dog karo kabeh hiasan ('pylsa með öllu' ing Èslan). Sosis hot dog disajikaké ing roti lan kanthi irisan bawang gorèng, bawang bombay, mustar, ketchup lan remoulade ( saos adhem digawé mayonis lan maneka werna bumbu lan jamu). Camilan sing enak iki biasané dikumbah nganggo Coca-Cola sing akéh banget . " [67]

Ing wulan Agustus 2006, koran Inggris The Guardian milih Bæjarins beztu Èslan dadi asu paling panas ing Eropa.[68] Bæjarins beztu pylsur ( Inggris : Hot dog paling apik ing kutha ) asring disingkat dadi "Bæjarins beztu," yaiku hot dog sing misuwur ing tengah Reykjavík, Èslan . Hot dog saka pendirian iki asale saka hot dog Dhènemarken. Dhèwèké asring dipesen nganggo "karya-karya", yaiku, kabeh bumbu, utawa ing basa Èslan "eina með öllu". Hot dog Èslan digawé saka wedhus asli Èslan, lan disajikaké karo campuran bawang putih lan gorèng mentah, saos tomat, mustar coklat manis, lan saos mayonis lan ramuan sing diarani remoulade.[69][70]

Nurwègen[besut | besut sumber]

Ing Nurwègen, sosis asring disajikaké ing roti putih, utawa ing lompe tradisional.[71] Sosis dipanggang utawa digawé panas ing banyu panas, lan biasané disajeni nganggo saos tomat utawa mustar. Bumbu alternatif kanggo sosis yaiku salad kentang .[72]

Polen[besut | besut sumber]

Ing Polen, hot dog wiwit nyebar ing taun 1980an. Amarga ana masalah kondhang babagan penyediaan sosis, sing diarani "hot dog karo jamur" uga dikenal minangka "bun with is a stuffing" wis dikenalaké. "hot dog" jinis iki bisa dituku ing paruh kapindho taun 1980an ing meh kabeh kutha utama ing Polen. Hot dog sing nyata (karo sosis) muncul ing Polen uga ana owah-owahan politik. jinis "asu Panas Prancis" uga misuwur ing Polen.

Swèdhen[besut | besut sumber]

Ing Swèdhen, hot dog disajekaké roti lan paling ndhuwur mustar lan saos tomat, topping tambahan kalebu bawang panggang, salad udang, bostongurka utawa kentang tumbuk, sing terakhir diarani "Halv Special" (setengah istimewa). "Varmkorv med bröd" (hot dog sing ana roti) akéh didol ing saindenging Swèdhen ing pojok dalan saka jubin lan bakul lan warung mangan cepat saji.[73]

jinis "asu Panas Prancis" kaya ing Dhènemarken, Republik Ceko lan Polen, uga misuwur banget ing Swèdhen, biasané disajeni nganggo saos tomat, mustar lan saos bawang putih.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Inggris[besut | besut sumber]

'hot dog' asli ing gaya Amerika misuwur banget ing warung mangan, taman hiburan lan tema khas AS, ing bioskop, lan uga bisa nemokaké hot dog lan panganan khas khusus gourmet 'ing kutha-kutha kayata London .[74] Frankfurter lan gulung hot dog (roti) kasedhiya ing supermarket kanggo persiapan omah.[butuh sitiran] [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (May 2020)">perlu rujukan</span> ]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Caroline Russock (2010-06-08). "Cook the Book: Sonoran Hot Dogs | Serious Eats : Recipes". Serious Eats. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-02. Dibukak ing 2014-01-27.
  2. Robbins, Ted. "The Sonoran Hotdog [sic] Crosses The Border". NPR. Diarsip saka sing asli ing 2018-04-05. Dibukak ing 2009-08-10.
  3. "Pinks Hot Dogs". Pinkshollywood.com. Diarsip saka sing asli ing 2008-12-24. Dibukak ing 2008-12-01.
  4. "Original Tommy's - Our Story". Originaltommys.com. Diarsip saka sing asli ing October 11, 2007. Dibukak ing 2008-12-01.
  5. "HDOS Enterprises, An Employee Owned Company". Hotdogonastick.com. Diarsip saka sing asli ing 2010-02-09. Dibukak ing 2008-12-01.
  6. Hernandez, Daniel (2008-02-06). "The Bacon-Wrapped Hot Dog: So Good It's Illegal | Dining | Los Angeles | Los Angeles News and Events". LA Weekly. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-02. Dibukak ing 2014-01-27.
  7. "Oki-Dog Fairfax Vs. Oki's-Dog Pico: The Chart That No-One Wants To See". Losanjealous.com. 2006-02-28. Diarsip saka sing asli ing 2009-05-19. Dibukak ing 2009-06-10.
  8. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2019-02-01. Dibukak ing 2019-01-31.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  9. "Nation's Best Hot Dogs -- on a Budget!". CBS News. CBS News. 5 September 2009. Diarsip saka sing asli ing 12 June 2013. Dibukak ing 26 June 2012.
  10. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-10-27. Dibukak ing 2016-09-30.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  11. Zeldes, Leah A. (2010-07-07). "Eat this! The Chicago hot dog, born in the Great Depression". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing 2013-02-11. Dibukak ing 2010-07-31.
  12. Zeldes, Leah A. (June 21, 2011). "Hot dog makers around town". Chicago Sun-Times. Diarsip saka sing asli ing December 2, 2013. Dibukak ing 2012-07-17.
  13. Zeldes, Leah A. (June 21, 2011). "Even without trimmings, Chicago-style hot dog in league of its own". Chicago Sun-Times. Diarsip saka sing asli ing December 2, 2013. Dibukak ing 2012-07-17.
  14. "Boston.com / News / Local / Maine / Longtime hot dog competitors team up". Diarsip saka sing asli ing 29 January 2005. Dibukak ing 14 March 2015.
  15. "A home run, a hot dog, and a hallelujah moment at Fenway - The Boston Globe". Boston.com. September 4, 2005. Diarsip saka sing asli ing 2009-02-11. Dibukak ing 2008-12-01.
  16. Flory, Brad. "Brad Flory column: Feeding Jackson's astonishing appetite for ground beef heart". MLive.com. Diarsip saka sing asli ing 26 February 2015. Dibukak ing 27 January 2015.
  17. Florine, Bob; Davison, Matt; Jaeger, Sally, Two To Go: A Short History of Flint's Coney Island Restaurants, 2007, Genesee County Historical Society
  18. "American Coney Island". Americanconeyisland.com. Diarsip saka sing asli ing 2008-12-01. Dibukak ing 2008-12-01.
  19. Krall, Hawk (July 2010). "Hot Dog of the Week: New Jersey Italian Hot Dog". Serious Eats. Diarsip saka sing asli ing October 13, 2017. Dibukak ing October 13, 2017.
  20. a b Levine, Ed (May 25, 2005). "It's All in How the Dog Is Served". New York Times. Diarsip saka sing asli ing August 30, 2011. Dibukak ing 2011-01-21.
  21. Mercuri, Becky (2007). The Great American Hot Dog Book: Recipes and Side Dishes from Across America. Gibbs Smith. p. 16. ISBN 978-1-4236-0022-0. Diarsip saka sing asli ing 2014-06-28. Dibukak ing 2016-09-23.
  22. Stern, Jane and Michael (2002). Roadfood. Broadway Books. p. 98. ISBN 0-7679-0809-0. Diarsip saka sing asli ing 2017-02-17. Dibukak ing 2016-09-23.
  23. Evelyn Bence (May 24, 2006). "Red or Whit". The Washington Post. Diarsip saka sing asli ing April 8, 2017. Dibukak ing August 31, 2017.
  24. "Hot Dogs As America - Baseball As America - American Museum of Natural History". Diarsip saka sing asli ing 16 July 2012. Dibukak ing 14 March 2015.
  25. "Hot Dog of the Week: Mini Dogs from Troy, New York". seriouseats.com. Diarsip saka sing asli ing 6 March 2015. Dibukak ing 14 March 2015.
  26. "New Way Lunch". lakegeorgeguide.com. Diarsip saka sing asli ing 9 May 2015. Dibukak ing 14 March 2015.
  27. "Go back in time at Merritt's Burger House: Star News Online". Diarsip saka sing asli ing 2012-04-26. Dibukak ing 2011-07-26.
  28. "Cincinnati Chili: Pass the Tabasco". Fodor's. Diarsip saka sing asli ing 2012-02-29. Dibukak ing 2009-08-19.
  29. Hawk Krall (Aug 26, 2011). "Hot Dog of the Week: Texas Weiners in Altoona, PA". Serious Eats. Diarsip saka sing asli ing April 19, 2014. Dibukak ing March 23, 2014.
  30. Hillibish, Jim (November 10, 2009). "Easy recipe: Texas Tommy". Milford Daily News. Diarsip saka sing asli ing January 15, 2016. Dibukak ing November 22, 2015.
  31. Yonan, Joe. "Don't call it a hot dog." The Boston Globe. August 6, 2006.
  32. "Olneyville New York System". Quahog.org. 2010-07-02. Diarsip saka sing asli ing 2013-12-17. Dibukak ing 2014-01-27.
  33. Knapp, Gwendolyn (2017-09-21). "Houston's Best Late Night: Braving the Line for YoYo's Hot Dog". Houston Press. Dibukak ing 2020-10-19.
  34. Marshall, Beth (2019-06-27). "True Dog Houston offers halal-friendly food in Sugar Land". impact (ing basa English). Dibukak ing 2020-10-19.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  35. Odam, Matthew. "25 places to eat hot dogs in Austin". Austin 360 (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-10-19.
  36. Hawk Krall (2009-10-02). "Hot Dog Of The Week: Seattle Style". Seriouseats.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-04-19. Dibukak ing 2014-04-18.
  37. DesignGirl (September 21, 2011). "A&W: Whistle Dog (Yes, they serve hot dogs)". Foodology.ca. Diarsip saka sing asli ing 7 January 2012. Dibukak ing 13 June 2012.
  38. "Whistle Dog®". www.aw.ca. Diarsip saka sing asli ing 21 September 2011. Dibukak ing 13 June 2012.
  39. Kinik, A.J. (2007-05-24). "Sprucing up the hot dog". Montreal Mirror. Diarsip saka sing asli ing 2012-06-30. Dibukak ing 16 August 2011.
  40. "Best stimmés/steamies". Diarsip saka sing asli ing 26 August 2012. Dibukak ing 16 August 2011.
  41. ""Out Of This World Hot Dogs" Menu". Diarsip saka sing asli ing 30 March 2012. Dibukak ing 16 August 2011.
  42. "Hot Dog Central - CACHORROS-QUENTES - COMIDINHAS - VEJA Campinas". VEJA Comer & Beber. Diarsip saka sing asli ing 5 October 2011. Dibukak ing 14 March 2015.
  43. Robyn Lee (2008-05-02). "Chilean hot dog and sandwiches". Seriouseats.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-03-28. Dibukak ing 2014-04-18.
  44. "The Guatemalan Shuco Hot Dog". Antigua Daily Photo. 2009-02-13. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-19. Dibukak ing 2014-01-27.
  45. Killick, Colin (2011-01-11). "Everything Tasty: Sonoran Hot Dogs -something *positive* from my home town". Everything-tasty.blogspot.nl. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  46. "Domo Dogs". Foodcartsportland.com. 2010-05-06. Diarsip saka sing asli ing 2014-04-19. Dibukak ing 2014-04-18.
  47. "Japanese Hot Dogs". eatingwithyourhands.com. 2016-05-09. Diarsip saka sing asli ing 2016-08-14. Dibukak ing 2016-07-25.
  48. "Hot Dogs 'Must Be Renamed' in Malaysia, Says Religious Government Body". BBC. October 19, 2016. Diarsip saka sing asli ing October 19, 2016. Dibukak ing October 20, 2016.
  49. arnold (2009-03-18). "Filipino Spaghetti". Inuyaki.com. Diarsip saka sing asli ing 2013-11-10. Dibukak ing 2014-01-27.
  50. "Cooking and Capturing: Filipino's Beef Stew (Kaldereta)". Mashia-freshcook.blogspot.nl. 2010-05-10. Diarsip saka sing asli ing 2013-11-10. Dibukak ing 2014-01-27.
  51. "Embutido: Filipino-Style Meatloaf - Burnt Lumpia: Filipino Food | Filipino Recipes | Culinary Hijinks". Burntlumpia.typepad.com. 2009-05-12. Diarsip saka sing asli ing 2013-11-10. Dibukak ing 2014-01-27.
  52. "Adventures on making WAFFLE DOGS…". Busog! Sarap!. 2010-02-25. Diarsip saka sing asli ing 2014-01-23. Dibukak ing 2014-01-27.
  53. "Hot Dogs in the Philippines". Roadfood.com. Diarsip saka sing asli ing 2013-11-10. Dibukak ing 2014-01-27.
  54. [1][pranala mati]
  55. Robyn Lee (2009-05-26). "Snapshots from South Korea: Fried Things on Sticks". Serious Eats. Diarsip saka sing asli ing 2014-01-15. Dibukak ing 2014-01-27.
  56. "7-Eleven (Thailand) - Big Bite Hot Dog". Foodspotting. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  57. "Thai Street Vendor Prepares Charcoal Barbequed Snacks, 'Luke Chinping'". ImportFood.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-02. Dibukak ing 2014-01-27.
  58. Kodi. "A 'Farangs' trek through a Culture of Food and the Unknown- Thailand". Kodikassell.blogspot.nl. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  59. Kimo, Captain (2011-11-28). "Fried Hot Dogs on Stick from Ban Kruat Thailand". Captainkimo.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-03-31. Dibukak ing 2014-01-27.
  60. Brock (2011-07-14). "Bangkok's Khlong San Pier | The Thailand blog". Travelfish.org. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  61. Leela (2009-05-08). "American Fried Rice (ข้าวผัดอเมริกัน) and the Dead Sea Scrolls". SheSimmers. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  62. "Sausage and Tomato Salad". Real Thai Recipes. Diarsip saka sing asli ing 2013-11-15. Dibukak ing 2014-01-27.
  63. Appon (2006-03-21). "Savoury Kanom Tokyo ( Crepe Hot Dog )". Appon's Thai Food Recipes. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-03. Dibukak ing 2014-01-27.
  64. Lemmens, Camille (2010-12-27). "Food on Wheels; Kanom Tokyo". Camille's Samui Info blog. Diarsip saka sing asli ing 2014-02-01. Dibukak ing 2014-01-27.
  65. Kongkiatkul, Moragot (2011-03-24). "5 great stops in Siam Square". CNN Travel. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-11. Dibukak ing 2014-01-27.
  66. Elektro OK (2013-03-19). "Stroj na párek v rohlíku" [Hotdog machine] (ing basa Czech). Elektrook.cz. Diarsip saka sing asli ing 2014-01-12. Dibukak ing 2014-01-27.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  67. "Hot-dog inflation!". Diarsip saka sing asli ing 2017-02-05. Dibukak ing 2017-02-03.
  68. "Selur bestu pylsur í Evrópu" [Sells the best hot dogs in Europe] (ing basa Icelandic). Visir.is. 22 August 2006. Diarsip saka sing asli ing 3 March 2016. Dibukak ing 2014-01-27.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  69. "Bæjarins Beztu in English". Bæjarins Beztu Pylsur. Diarsip saka sing asli ing 31 July 2016. Dibukak ing 1 August 2016.
  70. "http://www.cntraveler.com/stories/2014-08-21/the-one-dish-to-eat-in-iceland". www.cntraveler.com. Diarsip saka sing asli ing 2015-07-03. Dibukak ing 2015-07-02. External link in |title= (pitulung)
  71. "Oslo loves hot dogs". Visit Oslo. Dibukak ing 16 April 2020.
  72. "Pølse: Nurwègenn hot dog". Cheapskate's guide to Oslo (ing basa English). 11 January 2017. Diarsip saka sing asli ing 30 May 2019. Dibukak ing 16 April 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  73. "Från konfektyrkiosk till thaikök : kiosker och gatukök i ytterstaden / artikelförfattare: Christina Andersson ..." stockholmskallan.se. Diarsip saka sing asli ing 2 April 2015. Dibukak ing 14 March 2015.
  74. Tracey Macleod (2012-09-29). "Bubbledogs, 70 Charlotte Street, London W1 - Reviews - Food & Drink". The Independent. Diarsip saka sing asli ing 2014-04-19. Dibukak ing 2014-04-18.