Adhonan kuwé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A spoon pouring batter into a bowl
Adonan tipis kanggo pancake Inggris
Adonan gandum dicampur karo godhong fenugreek kanggo nggawe Dosa

Giliran lancip keuangan sing bisa gampang diwutahake menyang telusur.[1][2] Adonan biasane digunakake kanggo pancake, kue ringan, lan kanggo nutupi panganan sing digoreng. Tembung adonan asale saka tembung Prancis battre sing tegese ngalahake,[3] amarga akeh adonan mbutuhake strukture utawa whisking sajrone nyiapake .

Akeh adonan digawe kanthi nggabungake glepung garing karo cairan kaya ta banyu, susu utawa endhog . Adonan uga bisa digawe kanthi cara ngrendhem pari-parian ing banyu lan mecah udan. Asring agen ragi kaya ta bubuk manggang dikatutake kanggo aerasi lan nambah adonan nalika masak, utawa campuran kasebut bisa difermentasi alami kanggo tujuan iki uga kanggo nambah rasa. Banyu karbonat utawa cairan karbonat liyane kaya ta bir bisa uga digunakake kanggo aerasi adonan ing sawetara resep. Campuran cair churned lan beku supaya bisa ngasilake es krim uga diarani adonan, sanajan ora mengandung glepung utawa gandum.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dough - food". britannica.com.
  2. "What's the Difference Between Batter and Dough?". thespruce.com.
  3. www.askoxford.com. "AskOxford.com". AskOxford.com. Dibukak ing 2009-03-16.