Dosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dose
Dosa at Sri Ganesha Restauran, Bangkok (44570742744).jpg
Dose with sambar and chutney
AjanganBreakfast
Panggonan asalSouth India
Hawa ajanganHot
Woworan pokokRice and black gram
VariasiMasala dosa, rava dosa, ghee roast dosa, neer dosa and many more
Buku masakan: Dose  Médhia: Dose

Dosa yaiku pancake beras, asale saka India Selatan, digawe saka adonan fermentasi . Kayane mirip karo crepe ing tampilan. Bahan-bahan utamane yaiku beras lan gram ireng, digiling kanthi adonan sing alus lan alus kanthi potongan uyah, banjur difermentasi. Dosas minangka bagean umum saka panganan ing India Selatan, nanging wis dadi kawentar ing saindenging benua India . Biasane, dosha disajikake panas karo sambar lan chutney .