Kuwé dhadhar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kuwé dhadhar rasa Blueberry
Okonomiyaki iku Kuwé dhadhar gurih saka Jepang ngendhut bahan sing warna-warna.
Æbleskiver lagi dimasak
Socca nembé waé metu saka oven, ing désa Nice, ing French Riviera
Mesin otomatis pancake (kuwe dhadhar).

Kuwé dhadhar iku kuwé létér lan bunder, digawé saka adonan jladrén sing diwenéhi endhog, susu lan mentéga lan dimasak ning dhuwuré wajan panas sing diolési lenga utawa mentéga. Ing Britain, kuwé dhadhar lumrahé énéng raginé lan kaya crêpe (kuwé dhadhar sing krépés).[1] Ing North America utawa Amérika Lor, nganggo bahan pangembang (kususé baking powder). Kuwé dhadhar Amérika arep padha karo kuwé dhadhar Scotch[1] utawa drop scone. Bahan-bahan utawa tepung kuwé dhadhar sing siyap saji uga uwis didol ing sawénéhing nagara.

Kuwé dhadhar lumrahé disajiaké bebarengan karo warna-warna toping utawa isi, kaya ta selé, woh-wohan, sirup, klethik-klethik soklat, utawa daging. Ing Amérika, kuwé dhadhar lumrahé kanggo sarapan. Ing Britain lan Negara Pasemakmuran, énéng pakumpulan Shrove Tuesday, lumrahé mau Pancake Day (Dinané Kuwé Dhadhar), kala bahan-bahan sing gampang bosok uwis padha digawé sadurungé pasa  Pra Paskah wiwit.

Bukti-bukti arkéologi nduga yèn kuwé dhadhar iku sakirané dadi panganan séréal wiwitan sing paling kaloka ing masarakat prasujarah[2] Bentukané kuwé dhadhar uga warna-warna. Wujud sing paling biyasa ditemoni ing Southeast Europe (Éropa Kidul) iku Palačinke, kuwé dhadhar krépés digoréng lan diisi selé, krim kéju, soklat, utawa kacang walnut sing digerus, nanging isi-isi liyané, arep legi utawa gurih, bisa digunakaké.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Nelson, Libby (29 November 2015). "British desserts, explained for Americans confused by the Great British Baking Show". Vox. Dijupuk 2015-12-03. 
  2. ^ Jones, M. Feast; Why Humans Share Food, Oxford University Press, 2007