Endhog minangka panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Endhog nganggo wortel, Parmesan lan krim

Endhog ditata dening kewan wadon kanthi macem-macem spesies, kalebu manuk, reptil, amfibi, sawetara mamalia, lan iwak, lan akeh sing wis dipangan manungsa nganti ewonan taun. [1] Manuk lan endhog reptile kalebu protèktif eggshell, albumen ( endhog putih ), lan vitellus ( kuning endhog ), sing ing macem-macem membran lancip . Endhog sing biasane dikonsumsi yaiku endhog pitik . Endhog unggas liyane kalebu uga bebek lan puyuh sing dipangan. Endhog iwak diarani roe lan kaviar .

  1. Kenneth F. Kiple, A Movable Feast: Ten Millennia of Food Globalization (2007), p. 22.