Monotremata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monotremata
Echidna - melbourne zoo.jpg
Echidna (Tachyglossus aculeatus).
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Superklas: Tetrapoda
Klas: Mamalia
Subklas: Prototheria
Ordho: Monotremata
Bonaparte, 1837

Monotremata iku kéwan mamalia ora duwé pèntil susu, nanging tetep duwé kelenjar susu. Artiné, monotremata nyukupi syarat kanggo mlebu ing kelas. Senadyan platypus ngendhog nanging kagolong ing kelas amarga nyusoni anaké.