Platypus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Platypus[1]
Kalamangsa: Cithakan:Fossil range/Sandbox Paleocene - Saiki
Platypus.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Monotremata
Famili: Ornithorhynchidae
Génus: Ornithorhynchus
Blumenbach, 1800
Spésies: O. anatinus
Jeneng binomial
Ornithorhynchus anatinus
(Shaw, 1799)
Platypus Distribution.png
Platypus range (indicated by darker shading)[3]

Platypus iku kéwan semi-akuatik sing akèh diweruhi ing pérangan wétan bawana Australia. Senadyan Platypus ngendhog nanging kagolong ing kelas Mammalia amarga nyusoni anaké. Platypus uga asring dikenal kanthi jeneng duck-billed Platypus utawa Platypus soyor bebek amarga wanguné sing mèmper bèbèk.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ Groves, C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds), ed. Mammal Species of the World (ed. cithakan ka-3). Johns Hopkins University Press. k. 2. ISBN 0-801-88221-4.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ Lunney, D., Dickman, C., Copely, P., Grant, T., Munks, S., Carrick, F., Serena, M. & Ellis, M. (2008). "Ornithorhynchus anatinus". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2008. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 9 October 2008.  D
  3. ^ "Platypus facts file". Ostralin Platypus Conservancy. Dijupuk 2006-09-13.