Bubuk panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk panggang sing dikemas konsumen AS. Jinis bubuk bubuk khusus iki ngemot fosfat monocalcium, natrium bikarbonat, lan tepung jagung.


Bubuk panggang minangka agen ragi kimia garing, campuran karbonat utawa bikarbonat lan asam sing ringkih. Dasar lan asam bisa nyegah reaksi sadurunge kanthi kalebu buffer kayata tepung jagung . Bubuk panggang digunakake kanggo nambah volume lan ngenthengake tekstur panggang. Bisa digunakake kanthi ngeculake gas karbon dioksida menyang adonan utawa adonan liwat reaksi asam-basa, nyebabake gelembung ing campuran udan saya akeh banjur ragi campuran kasebut. Powder baking akting tunggal pertama digawe dening pabrikan panganan Alfred Bird ing Inggris ing taun 1843. Wajan panggang kaping pindho sing pertama digawe dening Eben Norton Horsford ing Amerika Serikat ing taun 1860-an. Bubuk panggang digunakake tinimbang ragi kanggo produk pungkasan sing rasane fermentasi ora dikarepake, [1] ing adonan ora duwe struktur elastis kanggo nahan gelembung gas luwih saka sawetara menit, [2] lan kanggo nyepetake produksi roti panggang . Amarga karbon dioksida diluncurake kanthi luwih cepet liwat reaksi asam-basa tinimbang liwat fermentasi, roti sing digawe nganggo ragi kimia diarani roti cepet . Pengenalan bubuk manggang minangka revolusioner kanggo nyuda wektu lan tenaga kerja sing dibutuhake kanggo nggawe roti. Iki nyebabake nggawe jinis kue, cookie, biskuit, lan roti panggang liyane. [3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Matz, Samuel A. (1992). Bakery Technology and Engineering (3 ed.). Springer. p. 54. Dibukak ing 2009-08-12.
  2. McGee, Harold (2004). On Food and Cooking (revised ed.). Scribner-Simon & Schuster. p. 533. ISBN 9781416556374. Dibukak ing 2009-08-12.
  3. Civitello, Linda (2017). Baking powder wars : the cutthroat food fight that revolutionized cooking. Urbana: University of Illinois Press. pp. 45, 70–74. ISBN 978-0252041082.
  4. Brown, Martha C. (1981). "Of Pearl Ash, Emptins, And Tree Sweetnin' America's First Native Cookbook". American Heritage. 32 (5). Dibukak ing 22 January 2019.