Dill

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tuwuhan dill

Dill ( Anethum graveolens ) minangka ramuan taunan ing kulawarga celery Apiaceae . Iki minangka siji-sijine spesies ing genus Anethum . Dill ditandur kanthi wiyar ing Eurasia, ing endi godhong lan wiji digunakake minangka ramuan utawa rempah-rempah kanggo rasa panganan.

Kaya caraway, godhong dill kaya pakis aromatik lan digunakake kanggo ngicipi akeh panganan kayata gravlax ( salmon sing ditambani) lan panganan iwak liyane, borscht, lan sup liyane, uga acar (ing endi kembang dill sok digunakake). Dill paling apik nalika dienggo seger, amarga bakal ilang rasane kanthi cepet yen dikeringake, nanging godhong dill sing dikeringake tetep bisa ngrasakake rasane sawetara wulan

.