Gravlax

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gravlax
Laxrätter.jpg
Salmon dishes: gravlax in the middle, cold-smoked on the left and warm-smoked on the right
Panggonan asalNordic countries
Woworan pokoksalmon, salt, sugar, dill
Buku masakan: Gravlax  Médhia: Gravlax

Gravlax utawa grav (ad) laks minangka salah sawijining olahan Nordik sing kalebu salmon sing bisa dibumboni nggunakake uyah, gula, lan dill . Gravlax biasane dadi panganan pembuka, diiris tipis lan diiringi hovmästarsås (sacara barès "saus maitre d'hôtel", uga dikenal ing Swedia minangka gravlaxsås, ing Norwegia minangka sennepssaus, secara barès "saus mustar", lan ing Denmark minangka rævesovs, secara barès " saus rubah "), saus dill lan mustar, ing roti utawa nganggo kenthang godhog.