Borscht

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Borscht
A bowl of borscht garnished with dill and a dollop of smetana (sour cream)
A bowl of borscht garnished with dill and a dollop of smetana (sour cream)
Jeneng liyanéBorsch, borshch, borsht, bortsch
JinisSoup
Panggonan asalUkraine[1][2][3]
Tlatah utawa prajaEastern Europe and Northern Asia
Olah-olahan nasional gegayutanBelarus, Moldova, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Russia, and Ukraine
Suwéné ngolah Cithakan:Rounddown jam to Cithakan:Rounddown hours
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokBeetroot
VariasiGreen borscht,
white borscht

Borscht Cara Inggris pangucapan: /ˈbɔːrʃ, ˈbɔːrʃt/pra=|Babagan swara iki Cara Inggris pangucapan: /ˈbɔːrʃ, ˈbɔːrʃt/ ) yaiku salah sawijining olahan sup sing asem umume ing Eropa Wétan lan Asia Lor . Ing Inggris, tembung "borscht" paling asring gadhah varian sayur sup kang Ukrainia asal, siji ne abang lan putih paling misuwur saka masakan Ukrainia, digawe karo beetroots minangka salah siji saka úa utama, kang menehi olahanwerna abang khas. Nanging, jeneng sing padha uga digunakake kanggo macem-macem sup rasa asam tanpa bit, kayata borscht adhedhasar ijo sorrel, borscht putih adhedhasar rye lan borscht kubis .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Schultze (2000), kk. 65–66.
  2. Marks (2010), kk. 196–200, "Borscht".
  3. Burlakoff (2013), Chapter 2.