Boerewors

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Boerewors
Boerewors raw.jpg
Raw boerewors
Panggonan asalNamibia, South Africa, Zimbabwe, France
Woworan pokokMinced meat
Buku masakan: Boerewors  Médhia: Boerewors

Boerewors, ([ˈbuːrəˌvors] ) jinis olahan sosis sing asale saka Afrika Kidul, minangka bagean penting saka masakan Namibia lan masakan Afrika Selatan lan populer ing saindenging Afrika Selatan. Jeneng kasebut asale saka tembung Afrika / Walanda boer ("petani") lan wors ("sosis"). [1] Boerewor kudu ngemot paling ora 90 persen daging, lan mesthi ngemot daging sapi, uga daging wedhus, daging babi, utawa campuran daging domba lan daging babi. 10% liyane kalebu bumbu rempah-rempah lan bahan liyane. Ora luwih saka 30% isi daging bisa uga lemu. Boerewor bisa uga ora ngemot pulp daging sing offal utawa pulp "mekanik pulih" (kaya sing dibalekake liwat proses sing daging lan balung dipisahake kanthi mekanis). [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Boerewors, n. Dictionary Unit for South African English. 25 February 2019.
  2. "Regulations - Governing the Composition and Labelling of Raw Boerewors" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 21 February 2014. Dibukak ing 9 August 2012.