Roti bundher

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bun
Sesame seed hamburger buns.jpg
Sesame seed hamburger buns
JinisBread
Woworan pokokFlour, sugar, butter, milk, yeast, cardamom
Buku masakan: Bun  Médhia: Bun
Bun saffron gaya Swedia biasane digawe nalika musim Natal, luwih khusus ing Dina Saint Lucy

Bun minangka barang dhasar sing cilik, kadhang manis, adhedhasar roti [1] utawa gulung . Sanajan ukurane beda-beda lan ukuran, umume ukuran tangan utawa luwih cilik, kanthi sisih ndhuwur lan bunder sing bunder.

Roti biasane digawe saka glepung, gula, susu, ragi lan mentega . Varieties manis umum ngemot woh cilik utawa perkakas, lan uga paling ndhuwur karo kebentuk utawa caramel, utawa kapenuhan senggol utawa krim . Sawetara jinis roti diisi macem-macem daging, utawa digunakake kanggo ngawula daging (kaya ta hotdog utawa hamburger).

  1. "bun Definition in the Cambridge English Dictionary". dictionary.cambridge.org. Dibukak ing 2016-11-11.