Glasir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lapisan glasi putih ing kue bundh lemon
Lapisan coklat ing Bowl sadurunge dilebokake ing jajan

Glasir, utawa frosting, iku manis, asring ana krime glaze digawe saka gula karo Cairan, kaya ta banyu utawa susu, sing asring kandungan karo úa kaya butter, endhog pethak, keju krim, utawa perasa . Iki digunakake kanggo nglapisi utawa nghias barang panggang, kaya ta jajan . Nalika digunakake ing antarane lapisan jajan, mula diarani ngisi .

Glasir sing luwih kompleks bisa digawe kanthi ngalahake lemak dadi gula bubuk (kaya karo buttercream ), kanthi lebur lemak lan gula bebarengan, kanthi nggunakake putih endhog (kaya ing royal royal ), kanthi mecut butter dadi meringue (kaya ing buttercream meringue Italia utawa Switserlan), lan kanthi nambah bahan liyane kaya ta gliserin (kaya ing fondant ).

Rujukan[besut | besut sumber]