Meringue

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Meringue
Meringues 9027.jpg
Meringue with whipped cream
Jeneng liyané
  • Meringa (in Italy)
  • Beza (in Poland)
JinisDessert
Panggonan asalPossibly Switzerland
Olah-olahan nasional gegayutanSwiss, French, Polish, Italian
Woworan pokokEgg whites, sugar or stevia
Buku masakan: Meringue  Médhia: Meringue

Meringue ( /məˈræŋ/, [1] mə-RANG ; pocaping cara Prancis: [məʁɛ̃ɡ] ) iku jinis panganan cuci mulut utawa permen, asring gadhah Swiss, Prancis, Polandia lan Italia masakan, tradisional saka ngalahake udakan

pethak endhog lan gula, lan sok-sok an bakal ngandhut asam kayata linglang, cuka, utawa krim saka tartar . Agen pengikat kayata uyah, glepung, utawa gelatin uga bisa ditambahake ing endhog. Kunci kanggo nggawe meringue sing apik yaiku pembentukan pucuk kaku kanthi denaturing protein ovalbumin (protein ing putih endhog) liwat gunting mekanik. Meringues asring tambahke nganggo vanilla, jus apel sing sithik, utawa jus jeruk, sanajan ekstrak kasebut digunakake lan adhedhasar infus minyak, keluwihan lemak saka minyak kasebut bisa ngalangi putih endhog supaya ora nggawe busa.

  1. "meringue". Shorter Oxford English Dictionary. 1 (5th ed.). Oxford: Oxford University Press. 2002. p. 1751. ISBN 978-0-19-860575-1.