Jus jeruk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Orange juice
Oranges and orange juice.jpg
Ajiné nutrisi saben 248 g (1 cup)
Ènergi468.6 kJ (112.0 kkal)
25.79
Gula20.83
Serat panganan0.50
0.50
Saturasi0.06
Monosaturasu0.089
Polinirsaturasi0.099
1.74
Vitamin
Pindhané vitamin A
(3%)
25 μg
Vitamin A496 IU
Tiamin (B1)
(19%)
0.223 mg
Riboflavin (B2)
(6%)
0.074 mg
Niasin (B3)
(7%)
0.992 mg
Vitamin B6
(8%)
0.099 mg
Folat (B9)
(19%)
74 μg
Vitamin B12
(0%)
0.00 μg
Vitamin C
(149%)
124.0 mg
Vitamin D
(0%)
0.0 IU
Vitamin É
(1%)
0.10 mg
Vitamin K
(0%)
0.2 μg
Mineral
Kalsium
(3%)
27 mg
Wesi
(4%)
0.50 mg
Magnésium
(8%)
27 mg
Fosforus
(6%)
42 mg
Potasium
(11%)
496 mg
Sodhium
(0%)
2 mg
Sèng
(1%)
0.12 mg
Komponèn liyané
Banyu218.98

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Jus Orange punika cuweran saka jeruk woh wit, diprodhuksi dening pameresan utawa nge jus oranges. Kasedhiya macem-macem jinis, kalebu oranye getih, jeruk puser, oranye valencia, clementine, lan jeruk keprok . Uga variasi jeruk sing digunakake, sawetara varietas kalebu macem-macem jumlah vesikel jus, sing diarani "pulp" ing basa Inggris Amerika, lan "(jus) bit" ing Inggris Inggris. Vesikel iki ngemot jus jeruk lan bisa ditinggalake utawa dicopot sajrone proses manufaktur. Cara ngombe jus iki gumantung saka pirang-pirang faktor, kayata spesies, macem-macem, lan musim. Ing basa Inggris Amerika, jeneng minuman kasebut asring disingkat " OJ ".