Mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mertéga

Mertéga iku prodhuk panganan saka susu, digawé kanthi ngudheg krim sing asal saka susu. Lumrahé kanggo olèsan roti lan biskuit, minangka perantara lemak ing sawetara resèp roti lan masakan, lan kadhangkala minangka bahan kanggo nggorèng. Pengganti mertéga ya iku margarin, sing biyasané luwih murah, lan duwé luwih sethithik lemak lan kolesterol.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung mertéga dijupuk saka basa Portugis manteiga.

Uga delengen[besut | besut sumber]