Mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mertéga

Mertéga iku prodhuk panganan saka susu, digawé kanthi ngudheg krim sing asal saka susu. Biasané dipigunakaké minangka olèsan roti lan biskuit, minangka perantara lemak ing sawetara resèp roti lan masakan, lan kadhangkala minangka bahan kanggo nggorèng. Pengganti mertéga ya iku margarin, sing biasané luwih murah, lan nduwèni luwih sethithik lemak lan kolesterol.

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung mertéga dijupuk saka basa Portugis manteiga.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mertéga&oldid=928407"